Evenimentul ZileiIstoria secretaDe ce îl rugau americanii pe John F. Kennedy să nu mai umble cu capul gol

De ce îl rugau americanii pe John F. Kennedy să nu mai umble cu capul gol

De ce îl rugau americanii pe John F. Kennedy să nu mai umble cu capul gol
JFK a fost faimos și pentru faptul că nu purta pălărie, astfel încât se spune că acest obicei al său a distrus industria pălăriilor, prin exemplul pe care îl dădea americanilor.

Producătorii din această industrie l-au implorat în mai multe rânduri pe Kennedy să își pună pălărie, pentru a salva locurile de muncă.

Pe 2 aprilie 2021, contul oficial de Twitter al biliotecii JFK a publicat scrisori ale investitorilor din industria pălăriilor către președinte, în care aceștia explicau de ce erau atât de dornici să îl vadă pe președinte cu capul acoperit.

Scrisorile dau o idee despre o industrie aflată pe ducă precum și despre relația dintre politică și comerț.

După cum notează NPR News, a existat o vreme în istoria Americii când foarte puține persoane – bărbați și femei – puteau fi văzuți în public cu capul gol.

Nu conta dacă era o pălărie de cowboy, un melon, un joben… Dacă te aflai în exterior și erai suficient de bătrân pentru a vota, trebuia să ai capul acoperit.

La începutul anilor 1960, lucrurile au început să se schimbe, iar bărbații și femeile îndrăzneau să iasă în public descoperiți.

Iar pe 21 ianuarie 1961, John Fitzgerald Kennedy a pus mâna pe Biblie și a depus jurământul prin care devenea al 35-lea președinte al Statelor Unite fără pălărie pe cap.

Citiți continuarea în Evenimentul Istoric.


Accesează: