De ce avionul de luptă al lui Trump a murit înainte de decolare

De ce avionul de luptă al lui Trump a murit înainte de decolare

În 2018, Donald Trump anunța că SUA au livrat avionul F-52 Norvegiei. Afirmația era complet eronată. Pentru că nu există încă un F-52, amintește publicația NationalInterest.

Cel mai probabil, Trump a interpretat greșit o declarație scrisă, aeronavele F-52 putând fi văzute, în formă pixelată, doar într-un joc video.

Pentru că aeronava există doar în conceptul unui joc video numit „Call of Duty: Advanced Warfare”. "În noiembrie am început să livrăm primele avioane de luptă F-52 și F-35", spunea Trump într-o declarație pentru jurnaliști. „Avem 52 de avioane în total și multe dintre ele au fost livrate cu puțin înainte de termen”.

Avionul care apare în „Call of Duty: Advanced Warfare” se bazează în mod clar pe conceptele Lockheed Martin de la începutul anilor 1990 pentru Naval Advanced Tactical Fighter (NATF) și ulterior A / FX. Ambele au la bază avionul demonstrativ YF-22 care a devenit în cele din urmă F-22 Raptor, potrivit NationalInterest.

Ne puteți urmări și pe Google News

Congresul SUA a cerut ca programul Advanced Tactical Fighter - care a dus la F-22 - să fie un efort comun al Forțelor Aeriene și Marinei SUA. Chiar dacă serviciul a renunțat la programul ATF, Marina SUA a avut un avataj asupra avioanelor selectate pentru ceea ce a devenit ulterior programul Raptor. Alegerea Marinei a fost varianta navală a designului YF-22, care arăta ca un bizar hibrid intre un Raptor și F-14 Tomcat.

De ce avionul de luptă al lui Trump a murit înainte de decolare

Lockheed a lansat ulterior o versiune modificată a propunerii sale NATF pentru proiectul AF-X pe care Marina a fost forțată să-l anuleze în cele din urmă în favoarea programului Joint Strike Fighter.

Dar, dacă ar fi să ne uităm la versiunea propusă de Marină a F-22 sau la AF-X, asemănarea cu F-52 ar putea fi remarcabilă.

Și e a mai mult decât evident că creatorii de jocuri și-au conceput avioanele fictive pe vechile modele conceptuale Lockheed.

În timp ce F-52 e disponibil doar pentru pasionații de jocuri video, avionul F-35 rămâne însă o mașinărie militară foarte reală și controversată. Cu un preț de 400 de miliarde de dolari, care este dublu față de bugetul inițial, F-35 a devenit cel mai scump program de arme din istorie. F-35 cu un singur motor vine în trei variante: Versiunea A, pilotată de Forțele Aeriene, versiunea B de către Pușcașii marini, iar versiunea C va deveni parte a flotei Marinei.