Recenta plecare a jurnalistului Răzvan Mitroi, fostul redactor şef al ştirilor Digi 24, la două luni după plecarea Emmei Zeicescu şi a lui Cosmin Stan a ridicat semne de întrebare privind unele probleme interne.
În momentul lansării pe piaţă, salariile oferite de televiziunea de ştiri a RCS-RDS băteau orice concurenţă. Postul a pus însă o condiţie. Contractele au fost făcute pentru şase luni, urmând ca apoi să urmeze o evaluare. În funcţie de rezultat, contractul urma a fi prelungit pe o perioadă nedeterminată, sau nu şi, după evaluare, unii angajaţi au primit mărire de salariu, iar alţii s-au ales cu veniturile micşorate. "Avem o echipă de aproximativ 600 de oameni din care, de la lansare până în prezent, au plecat cel mult 10. Cred că asta spune mult despre stabilitatea Digi 24", se mândreşte George Orbean, manager de proiect Digi 24.
Contracte încheiate amiabil
"Plecările din ultima perioadă s-au făcut la expirarea contractului şi amiabil. Nu am avut conflicte interne, nici discuţii în contradictoriu cu niciunul dintre angajaţii Digi24 care au plecat. Ne-am despărţit pentru că nu am găsit un numitor comun în dezvoltarea acestui proiect, pentru că unii dintre ei nu s-au regăsit în modul în care funcţionează televiziunea de ştiri Digi 24", a adăugat el.
Cosmin Prelipceanu a fost numit luni redactor-şef al ştirilor Digi 24, după ce contractul lui Răzvan Mitroi a ajuns la final. Surse din interior dezvăluie că Mitroi şi-a anunţat încă de săptămâna trecută colegii că va părăsi postul. Nici managementul Digi 24 nu şi-a dorit prelungirea contractului sub pretextul că "Răzvan Mitroi nu s-a adaptat ritmului televiziunii de ştiri".
Alte nume sonore care au părăsit Digi 24 sunt Emma Zeicescu şi Cosmin Stan, alături de editorul şi producătorul lor. Deşi niciuna dintre părţi nu a dorit să vorbească despre motive, decisivă pare să fi fost oferta salarială făcută de Realitatea TV. Editorul Ramona Popa s-a reîntors însă la Digi 24.