„În urmă cu trei săptămâni, președintele Iohannis a anunțat că nu va mai prelungi starea de urgență. Luni, acum două zile, au trimis acest proiect de lege (n.r. privind starea de alertă). De nepermis! Am votat în două zile tot cadrul legislativ! Felicit Parlamentul! (…) Orban a încercat să forțeze încălcarea Constituției. Una e să încalci fără să-ți dai seama, alta e voit. Rămâne un vid legislativ de trei zile. Eu cred că românii vor da dovadă de maturitate în această perioadă, ca să nu emită președintele din nou o stare de urgență”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Sper ca PSD-ul să nu fie iar de vină

„Cred că un apel din partea tuturor forțelor politice, mai ales a domnului Arafat… luni, de bun simț, ar fi ca Orban să-și dea demisia! E nepermis așa ceva! Să ai o asemenea scăpare la un asemenea nivel! Să lași un vid legislativ de trei zile și nimeni să nu-și dea demisia, să nu fie responsabil! Sper ca PSD-ul să nu fie iar de vina! Măcar Parlamentul, pentru că a reacționat excelent. Este incredibil să soliciți unor oameni să încalce Constituția voit”, a adăugat șeful social-democraților.

Sunt funcțional 100%

„În acest moment sunt funcțional 100%. De mâine (joi-n.r), o să merg la serviciu. Am avut o sincopă, am fost la spitalul Militar mai multe zile pentru analize. Medicii au descoperit ce s-a întâmplat, am făcut și niște simulări. O să primesc un tratament, nu e foarte grav, dar de acum trebuie să fiu atent.

Au fost şi anumiţi factori externi, cum sunt stresul şi oboseală, supărare, un pic de lipsă de aer unde s-a ţinut conferinţa de presă şi o cădere de tensiune. Nu a fost un accident vascular, nu a fost ceva pe bază să am diabet. Dimpotrivă. Este un singur medicament care trebuie să mi-l administrez zilnic, deci nu… O singură pastilă, fără probleme. Şi o predispoziţie din partea mea, tensiunea să-mi scadă când stau în picioare. Eu nu mi-am văzut familia din ziua… cu o zi înainte de a vota Guvernul Orban. A fost o perioadă complicată. Cred că de asta s-au şi strâns foarte multe, a fost şi o luptă politică un pic crescută în ultimele săptămâni şi cu nişte acuze foarte grave. ) Da, inclusiv acuzele preşedintelui”, a spus Marcel Ciolacu.

El a adăugat că afirmaţiile  președintelui Iohannis, cum că PSD a ajutat UDMR să treacă proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, i-au afectat şi familia.

“Normal că m-au afectat şi pe mine, dar mi-au afectat foarte mult familia. Şi eu consider, în continuare – nişte acuze nedrepte şi chiar o depăşire a liniei roşii în ceea ce priveşte anumite declaraţii politice. Au ieşit din această matcă de declaraţii politice”, a subliniat preşedintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că este “funcţional 100%” şi că de joi o să meargă la serviciu.