Evenimentul Zilei > EVZ Special > De ce a decis Vladimir Putin să dea ochii cu Joe Biden, după ce a fost numit ucigaș
De ce a decis Vladimir Putin să dea ochii cu Joe Biden, după ce a fost numit ucigaș

De ce a decis Vladimir Putin să dea ochii cu Joe Biden, după ce a fost numit ucigaș

Vladimir Putin va participa la o întâlnire extrem de importantă cu Joe Biden, iar de la Kremlin au fost anunțate motivele pentru care președintele Rusiei vrea să să-l întâlnească pe liderul de la Casa Albă.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, va lua parte la un summit, alături de Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA). Un eveniment istoric, foarte interesant, după ce liderul de la Casa Albă a spus despre cel de la Kremlin că este un „ucigaș”. Iar Putin a replicat ironic, afirmând că-i dorește lui Biden multă sănătate.

În cadrul unui interviu acordat pentru televiziunea americană CNN, Dmitri Peskov, secretarul de presă al lui Vladimir Putin, a explicat că președintele Rusiei a acceptat întâlnirea cu omologul american pentru că relațiile dintre cele două țări proaste.

De ce a vrut președintele Vladimir Putin să aibă o întâlnire cu Joe Biden, liderul de la Casa Albă

„De la bun început, președintele Putin a fost deschis pentru toate variantele posibile. Nivelul critic al acestor relații impune desfășurarea summitului, pentru că este singura modalitate de a preveni degradarea pe mai departe a dialogului.

După toate probabilitățile, aceasta este practica președintelui american. După cum știm, președintele SUA a avut și în Anglia o conferință de presă separată. Nu a ținut o conferință comună cu Boris Johnson (n.r. – premierul Marii Britanii”, a afirmat Dimitri Peskov pentru sursa citată.

Întrebat dacă în cadrul întâlnirii de la Geneva va fi abordat și subiectul Aleksei Navalnîi, reprezentantul Rusiei a precizat. „u este nimic de dezbătut aici. El este în închisoare și nu constituie un subiect al agendei relațiilor noastre bilaterale”.

Joe Biden, la sosirea în Europa: „Nu căutăm un conflict cu Rusia

„Particip la G7, la reuniunea ministerială NATO şi apoi mă întâlnesc cu domnul Putin pentru a-i spune ce îmi doresc ca el să ştie. Nu căutăm un conflict cu Rusia. Vrem o relație stabilă și previzibilă, dar sunt clar: Statele Unite vor răspunde într-un mod puternic și semnificativ dacă guvernul rus se angajează în activități nocive”, a afirmat președintele Statelor Unite ale Americii, Joe, Biden, săptămâna trecut, la sosirea în Europa.