Paris. Jocurile Olimpice. Radu Buzăianu, jurnalist la B1, este de părere că Parisul a cheltuit aproape 10 miliarde $ pentru organizarea acestor jocuri olimpice. El consideră că sunt cele mai ieftine Jocuri Olimpice organizate pentru că mare parte din infrastructură era gata.
Cele mai ieftine Jocuri Olimpice de până acum
„Paris a cheltuit aproape 10 miliarde $ pentru organizarea acestor jocuri olimpice. Jumătate pentru infrastructură și cam jumătate pentru costurile operaționale. Ar putea fi cam cele mai ieftine Jocuri Olimpice organizate, dacă ne uităm la aceste cifre, dar costurile sunt reduse doar pentru că mare parte din infrastructură era deja gata aveau deja ce le trebuia. Cel mai mult a costat satul olimpic 1 miliard și jumătate și au mai construit undeva, în Saint Denis un bazin, cu aproape 200 de milioane. Restul le cam aveau gata”, a spus Buzăianu.
Jocurile Olimpice reprezintă faliment
Jurnalistul a mai declarat că Jocurile Olimpice reprezintă un faliment și că nicio țară nu prea mai vrea să le organizeze. „În realitate Jocurile Olimpice reprezintă un faliment, nu prea mai vrea nimeni să le organizeze”, a scris Radu Buzăianu pe Facebook.
Cea mai controversată ceremonie de deschidere
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris stârnește o mulțime de controverse în continuare. Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris și-au cerut scuze publicului pentru orice ofense aduse de scena din cadrul ceremoniei de deschidere, care a fost percepută ca o reinterpretare a „Cinei cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci. Ei au spus că au vrut să promoveze libertatea și diversitatea.
Conferința Episcopilor din Franța a spus că ceremonia de deschidere a fost o batjocură la adresa creștinismului. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a spus că a fost o parodie LGBT a unei povești creștine sacre.
Politicianul francez de extremă dreapta, Marion Maréchal, a criticat ceremonia, susținând că „nu Franța vorbește, ci o minoritate de stânga pregătită pentru orice provocare”, adăugând hashtagul „#notinmyname”. Cu toate acestea, sportivii LGBT au fost foarte încântați.