De când s-a lovit la cap, Cristi Chivu parcă a luat-o razna!

De când s-a lovit la cap, Cristi Chivu parcă a luat-o razna!

Din 2010, de când a fost operat, şi până în prezent, căpitanul echipei naţionale a României s-a remarcat mai mult prin eliminări şi gesturi violente decât prin evoluţii bune.

Fundaşul român Cristian Chivu traversează cea mai neagră perioadă din cariera de fotbalist. Căpitanul tricolorilor a reuşit "performanţa" de a fi eliminat de pe teren de două ori la rând în decurs de numai patru zile. Mai mult, în ambele partide, Chivu a fost folosit pe postul său preferat, cel de fundaș central, și nu ca fundaș stânga, acolo unde a jucat de multe ori, sacrificându-se în folosul echipei.

După ce a ratat, pe motiv că a fost accidentat, ambele partide pe care naţionala României le-a disputat cu Bosnia şi cu Luxemburg, în preliminariile pentru Euro 2012, Cristi Chivu a fost titular sâmbăta trecută, în derbyul pierdut de Inter cu 0-3 în faţa rivalei AC Milan. Românul a sfârşit prin a fi eliminat în minutul 54, după un fault comis în postură de ultim apărător.

Din scandal în scandal

Ne puteți urmări și pe Google News

Chivu a început ca titular şi partida cu Schalke, din "sferturile" Ligii Campionilor, pierdută de Inter cu 2-5 pe teren propriu. Prestaţia lui a fost însă catastrofală. A greşit atât la cel de-al doilea gol al nemţilor, fiind depăşit uşor de Edu, precum şi la al treilea, înscris de Raul, iar în minutul 62, românul a părăsit terenul în fluierăturile suporterilor, fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

De la începutul anului 2010, când a fost operat la cap, şi până în prezent, Chivu a ieşit în evidenţă prin tot felul de incidente. În finala Cupei Italiei, le-a arătat degetul mijlociu suporterilor de la AS Roma (fosta sa echipă), a vrut să renunţe la banderola de căpitan al tricolorilor, s-a certat cu Rafa Benitez, fostul antrenor al Interului, l-a lovit cu cotul în figură, fără niciun motiv, pe un jucător de la Bari, iar de curând a anunţat că doreşte să se retragă din reprezentativa tricoloră.

"Chivu e expirat! La al doilea gol al celor de la Schalke, el i-a deschis o autostradă lui Edu şi a comis o altă gafă, la reuşita lui Raul. Prestaţia sa a fost un dezastru şi, la fel ca şi în derby-ul cu AC Milan, a sfârşit prin a fi eliminat.", COTIDIANUL "LA STAMPA", despre prestaţia lui Cristi Chivu în meciul Inter - Schalke „Am studiat-o pe Inter în derby-ul cu AC Milan și ne-am dat seama că este vulnerabilă în apărare (n.r. - ca și contra nemților, în centrul defensivei au evoluat Chivu și Ranocchia). Așa că am decis să pregătim o partidă ofensivă, să ocupăm toate spațiile”, Ralf Rangnik, antrenorul celor de la Schalke, explicându-le celor de la publicația germană „Bild” cum a reușit să câștige la Milano fructificând gafele din apărarea Interului

LIGA CAMPIONILOR  - Rezultatele din manşa-tur a "sferturilor"

MARŢI

Real Madrid - Tottenham 4-0 Adebayor (4 şi 57), Di Maria (72), Cr. Ronaldo (87)

Inter Milano - Schalke 04 2-5 Stankovici (1), Milito (34) / Matip (17), Edu (40 şi 75), Raul (53), Ranocchia (57- autogol)

IERI

Chelsea - Man. United 0-1 Rooney (24) FC Barcelona - Şahtior 5-1 Iniesta (2), Alves (34), Pique (53), Keita (60), Xavi (86) / Rakițki (59) Meciurile-retur vor avea loc pe 12 şi pe 13 aprilie