Daniel Funeriu spune că cei care, pe vremea sa, erau trimiși „la coada vacii”, astăzi ajung în Parlament, „punând viaţa în pericol a zeci de oameni”.
Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a simțit nevoia să facă o analiză extrem de dură cu privire la pregătirea pe care o au unii dintre cei trimişi în Parlamentul României.
Daniel Funeriu: „Nu poți să-i explici teorema lui Pitagora unuia care nu ştie şi nu înțelege ce e un triunghi. Este, aşadar, imposibil să îl faci pe un prost grămadă să înțeleagă ceea ce pentru tine e un adevăr banal”, a scris fostul ministru pe social media.
Aceşti „proşti grămadă” pun viaţa oamenilor în pericol
„Ce te faci însă dacă, prin neînțelegerea sa, acel prost grămadă pune în pericol viața a zeci de oameni? Iată întrebarea la care democrațiile nu au un răspuns, esențialmente din cauză că de decenii mângâiem proştii pe creştet, ei fiind rezervor nesecat de voturi”, mai scrie Funeriu.
Fostul ministru al Educaţiei subliniază faptul că reţelele de socializare nu fac altceva decât să scoată la iveală o cantitate uriaşă de prostie, şi scrie: „Celor care, pe vremea mea, le spuneam prostănaci şi îi trimiteam la coada vacii, azi le spunem „
analfabeți funcționali” şi îi trimitem în parlament. Celor care, pe vremea mea, le spuneam leneşi pierde-vară azi le spunem „NEETS” şi le dăm psiholog şi indemnizații.
Rețelele sociale au scos la iveală uriaşa cantitate de prostie, soluția e una singură: un marş forțat în educație. Care să fie axat pe „autoritatea cunoaşterii” şi „exigență”, nu pe teorii bidon psihopupu despre fericire şi starea de bine, a scris fostul ministrul al Educaţiei pe contul personal de Facebook.
„Cum adică? Şcoala de azi te pregătește pentru 1900 nu pentru 2020? S-a schimbat teorema lui Pitagora și eu nu știu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat și nu ne-a spus? Deschid cartea de chimie și văd acolo chimie organică, ADN și proteine, înțelese în ultimii 50 de ani, nu teoria flogisticului sau alchimie.
Văd răsmeriță că nu se face educație financiară și conduită preventivă, mai spunea fostul ministru. Conduita preventivă (a mașinii, nu a skate-ului) se învață la școala de șoferi, nu la ciclul primar. Iar însușirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învățat la școală disciplina decât de o maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap”, a concluzionat Daniel Funeriu într-o altă postare pe social media.