Daniel Constantin: Reducerea fiscalității va duce la reducerea evaziunii fiscale

Daniel Constantin: Reducerea fiscalității va duce la reducerea evaziunii fiscale

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a vorbit despre reducerea fiscalității la conferința organizată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) în parteneriat cu revista Capital, Taxe mici = Afaceri prospere.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, la conferința organizată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) în parteneriat cu revista Capital, Taxe mici = Afaceri prospere:

Am încercat să lăsăm economia liberă. Reducerea fiscalității va duce la reducerea evaziunii fiscale și va aduce încasări cel puțin egale la buget.

Reducerea TVA la panificație a venit într-un moment în care multe societăți erau în insolvență și, probabil, următorul pas era falimentul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aveam o evaziune de circa 70% în panificație, iar acum am ajuns la un grad de colectare de peste 70%.

Toate produsele care intră în consum să beneficieze de TVA redus pentru că exista riscul ca fermierii să cumpere inputuri cu TVA de 24% și să vândă produse cu TVA de 9%. Acum există un echilibru suportabil.

Încasările la buget, după prima lună de la reducerea TVA, au crescut cu 643 milioane lei în iunie 2015 față de iunie 2014.