Vedeta de la Radio Zu a explicat în emisiunea „Dosare de presă”, de la EvZ TV, ce înseamnă smerenia și cum poți să te smerești în ziua de astăzi.
Daniel Buzdugan: „Pușcăriașii îi pupau mâinile lui tata. Pentru că tata a fost om cu ei”.
Ce înseamnă smerenia pentru Daniel Buzdugan? Cum poți să te smerești în aceste vremuri tulburi și progresiste? Și cum anume l-a descoperit omul de radio și televiziune pe Dumnezeu?
„Educația religioasă a venit de acasă. Ai mei au fost oameni foarte veseli. Se trag din județul Neamț, dar eu m-am născut la Iași și vacanțele mi le făceam acolo, la țară. E o zonă cu foasrte multe obiceiuri, care încă se mai păstrează. Adică, mersul cu capra, cu steaua”, a mărturisit Daniel Buzdugan în emisiunea „Dosare de presă”, la EvZ TV.
E important să crești într-o familie cu dragoste du Dumnezeu. Dar e și mai important ca oamenii din jurul tău să se comporte cu dragoste de Dumnezeu, nu doar să proclame acest lucru.
„Educația (a fost, n.e.) în familie, de la mama. Și de la tata, dar fiind milițian, în perioada respectivă, puteai să fii dat afară de la serviciu. Că era obligatoriu să fii membru de partid, dacă erai în Miliție. Duminica, la Liturghie, de exemplu, tata se ducea undeva, în capătul Iașului ca să nu-l vadă și să nu-l cunoască nimeni.
Daniel Buzdugan: Pușcăriașii îi pupau mâinile lui tata
Daniel Buzdugan a vorbit cu dragoste despre tatăl său. În ciuda meseriei sale, de milițian, a fost un om bun care iubea nespus oamenii, chiar și pe cei după gratii.
„Tata a fost un om foarte bun. Câțiva ani a fost și sectorist, a fost decorat de Ceaușescu, i-a dat Ordinul Muncii clasa I. Pentru că aprins diverși cetățeni care spărgeau case, fiind sectorist în zona Copoului, o zonă cu case de lux. De Crăciun, de Revelion, când lumea mai pleca de acasă, se mai întâmpla...
Și tata a lucrat o perioadă și la Penitenciarul din Iași, Penitenciarul de maximă siguranță, unde erau chiar și criminali și oameni foarte răi. Cei mai răi oameni erau duși acolo. Și după serviciu, după ce tata venea din schimbul de noapte, îl luam eu de proaspăt.
Și mergeam undeva în marginea Iașului, prin pădure. Și prin cartierele alea sărace ale Iașului întâlneam tot felul de băieți mai dubioși, care ieșiseră de la pușcărie. Îi pupau mâinile. Pentru că tata de fiecare dată când mama îi pregătea cafeaua într-un termos, lua două.
Pentru că erau unii pușcăriași care nu mai erau vizitați de nimeni. Le ducea țigări, le ducea ceva de mâncare. Stătea cu ei la vorbă. Îi asculta. Și-n momentul când ăia ieșeau din pușcărie, ei se întorceau în trecut și țineau minte faptul că tata a fost om cu ei”, a dezvăluit vedeta de la Radio Zu.
Daniel Buzdugan: Nu m-a schimbat faptul că am apărut la televizor
„Cred că smerenia și bunul simț după aia a venit pe cale bisericească. Dar eu am luat atitudinea asta de la ei. Pentruu că (părinții mei, n.e.) au fost oameni simpli. Și nu m-a schimbat faptul că după ce m-am mutat la București am început să joc la Divertis, să fac emisiuni la televizor, să apar în diverse emisiuni de televiziune și să mă cunoască o țară întreagă. Mie mi se părea că fac o meserie ca oricare alta. Da, eram un băiat care apare la televizor, dar nu mă consideram nu știu ce personalitate”, a mai spus acesta.