Evenimentul Zilei > Politica > DETALIILE NEȘTIUTE despre NOUA VILĂ a lui DĂNCILĂ. Unde se mută, de fapt, PREMIERUL ROMÂNIEI?
DETALIILE NEȘTIUTE despre NOUA VILĂ a lui DĂNCILĂ. Unde se mută, de fapt, PREMIERUL ROMÂNIEI?

DETALIILE NEȘTIUTE despre NOUA VILĂ a lui DĂNCILĂ. Unde se mută, de fapt, PREMIERUL ROMÂNIEI?

Marius Marinescu, senator, a dezvăluit noi detalii despre vila de protocol ce îi este pregătită Vioricăi Dăncilă, premierul României.

Senatorul Marius Marinescu, coautor al cărţii „Cartierul Interzis – Cartierul Primăverii”, volum semnat şi de Andrei Eugen Cristea și Mihai Mitran a oferit detalii mai puţin ştiute despre vila de protocol care a fost pregătită pentru a deveni reşedinţa oficială a premierului României, Viorica Dăncilă.

Marius Marinescu apreciază că era necesar ca premierii României să aibă o reşedinţă oficială, pe modelul Marii Britanii, acolo unde prim-miniştrii locuiesc în celebra casă de pe Downing Street 10, în Londra. De altfel, Marius Marinescu – cunoscut drept un iubitor al animalelor – îi sugerează Vioricăi Dăncilă să adopte o pisică şi chiar un câine care să locuiască permanent în reşedinţa respectivă, aşa cum se întâmplă cu celebrul motan care stă în reşedinţa britanică similară, scrie DCNews.

„În sfârşit prim-ministrul României are o vilă reprezentativă securizată drept reşedinţă după modelul premierului Marii Britanii. (…) Imobilul este situat în cartierul Primăverii din Bucureşti, se învecinează în partea de sud cu reşedinţa fostului preşedinte Traian Băsescu – care este gard în gard cu blocul de şase niveluri al fugarului Puiu Popoviciu; tot în partea de sud, la câţiva paşi se află şi vila SRI-ului din Turgheniev 14; în partea de este se află celebra vilă Lac 1, unde se ţin şedinţele de partid; tot acolo se află şi vila Dante, reşedinţa ambasadorului Statelor Unite; în partea de nord se află vila Lac 3, reşedinţa preşedintelui Klaus Iohannis iar înspre vest se află parcul Bordei – şi cred că doamna Dăncilă ar trebui să-mi mulţumească pentru că, în calitate de senator, l-am salvat prin Legea 170/2008, declarându-l de utilitate publică, naţionalizându-l. Altfel, nici dânsa nici ceilalţi demnitari nu ar fi avut aer curat şi linişte fiindcă în parc s-ar fi construit o pădure de blocuri. 

Vila are la parter o sufragerie, o mică seră şi alte dependinţe. La etaj are trei dormitoare, iar la demisol are o cramă şi un garaj. Curtea vilei are peste 1.000 de metri pătraţi. Am înţeles de la cei de la RAAPPS că a fost eliberată în urmă cu circa un an şi jumătate de către Mihai Bujor Sion – fiul de suflet al lui Ion Iliescu, cel care a locuit în acea vilă imediat după 1990. Vila a fost construită de către Gospodăria de Partid în vremea lui Gheorghiu Dej, concomitent cu celelate vile: Lac 3, Lac 2, Lac 1. Acolo s-au construit circa 30 de vile în perioada respectivă”, a spus Marius Marinescu.