DĂNCILĂ aruncă BOMBA. Ce se va întâmplă „ORDONANȚA lui TOADER”

DĂNCILĂ aruncă BOMBA. Ce se va întâmplă „ORDONANȚA lui TOADER”

Premierul vrea să tranșeze problema rejudecării proceselor de la completurile de 5. Recent întoarsă de la Bruxelles, Viorica Dăncilă a atras atenția, vineri, în şedinţa de Guvern, asupra deciziei Curții Constituţionale, care a constatat că “au fost folosite practici în afara cadrului legal care au viciat actul de Justiţie”.

Este, practic, un mesaj în favoarea Ordonanţei de Urgenţă a ministrului Tudorel Toader, pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completurile nelegal constituite. 

Premierul a mai spus că România este confruntată cu o campanie de dezinformare și că principala preocupare a Guvernului este asigurarea independenţei Justiţiei.

„Ne confruntăm cu o campanie de dezinformare împotriva ţării noastre alimentată de oameni politici români, mergând până la cel mai înalt nivel. Acest lucru este inacceptabil. Ca prim-ministru, am considerat că am obligaţia să spun adevărul despre ţară în faţa oficialilor europeni. Am dat asigurări în toate întâlnirile pe care le-am avut că Guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care constituie fundamentul construcţiei europene”, a spus Dăncilă, citată de Libertatea. Şefa Executivului a ţinut să menţioneze că „respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, apărarea statului de drept şi asigurarea independenţei Justiţiei sunt în centrul preocupărilor Executivului”. Premierul a dat un semnal în privinţa Ordonanţei de Urgenţă anunţată de ministrul Justiţiei, în urma deciziei CCR, privind neconstituţionalitatea protocoalelor secrete din justiţie şi a completurilor de 5 judecători.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

„Însă, în egală măsură, am transmis cu fermitate că cetăţenii români trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca orice cetăţean european. Curtea Constituţională a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal care au viciat actul de Justiţie, iar această situaţie îndreptată”, a afirmat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.