Este, practic, un mesaj în favoarea Ordonanţei de Urgenţă a ministrului Tudorel Toader, pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completurile nelegal constituite. 

Premierul a mai spus că România este confruntată cu o campanie de dezinformare și că principala preocupare a Guvernului este asigurarea independenţei Justiţiei.

„Ne confruntăm cu o campanie de dezinformare împotriva ţării noastre alimentată de oameni politici români, mergând până la cel mai înalt nivel. Acest lucru este inacceptabil. Ca prim-ministru, am considerat că am obligaţia să spun adevărul despre ţară în faţa oficialilor europeni. Am dat asigurări în toate întâlnirile pe care le-am avut că Guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care constituie fundamentul construcţiei europene”, a spus Dăncilă, citată de Libertatea. Şefa Executivului a ţinut să menţioneze că „respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, apărarea statului de drept şi asigurarea independenţei Justiţiei sunt în centrul preocupărilor Executivului”. Premierul a dat un semnal în privinţa Ordonanţei de Urgenţă anunţată de ministrul Justiţiei, în urma deciziei CCR, privind neconstituţionalitatea protocoalelor secrete din justiţie şi a completurilor de 5 judecători.

 

„Însă, în egală măsură, am transmis cu fermitate că cetăţenii români trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca orice cetăţean european. Curtea Constituţională a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal care au viciat actul de Justiţie, iar această situaţie îndreptată”, a afirmat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.