Întrebată, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la Vaslui, despre o eventuală numire a Luminiţei Odobescu în funcţia de comisar european, Dăncilă a spus că afirmaţiile din spaţiul public nu au un fundament real: „Nu că nu aş aprecia-o pe doamna Luminiţa Odobescu, o apreciez foarte mult, este un om foarte capabil, foarte implicat, dar nu am discutat despre nicio persoană”.

Viorica Dăncilă a mai afirmat că România îşi doreşte portofolii de comisar european pe domenii precum transporturi, energie, mediu, fiind important şi portofoliul, nu doar persoana, care trebuie să fie foarte bine pregătită şi să ştie să negocieze.

În acest sens, ea a afirmat: „Nu am făcut o discuţie legat de persoană. În acelaşi timp, am văzut că la nivel european doamna preşedinte a Comisiei Europene a vorbit despre egalitatea de şanse, despre faptul că în viitoarea Comisie Europeană îşi doreşte să existe un echilibru între comisari femei şi bărbaţi, ne gândim la o propunere pentru comisar femeie. Vom trimite două propuneri, o propunere de comisar femeie şi una de comisar bărbat, şi vom vedea pe urmă cum decurg negocierile”.

Premierul României a mai declarat că acest lucru trebuie făcut într-un timp cât mai scurt: „Am avut o discuţie în acest sens şi cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, pentru că, aşa cum am spus, sunt un om al consensului, al echilibrului şi consider că proiecte importante pentru ţară trebuie să-şi găsească o abordare comună, pentru că aceasta este normalitatea într-un stat membru al Uniunii Europene”.