Evenimentul Zilei > Justitie > Dana Gîrbovan a acceptat propunerea premierului. Ce vrea de la Iohannis
Dana Gîrbovan a acceptat propunerea premierului. Ce vrea de la Iohannis

Dana Gîrbovan a acceptat propunerea premierului. Ce vrea de la Iohannis

Judecătoarea Dana Gîrbovan a anunțat pe pagina sa personală de Facebook că a acceptat „de principiu” propunerea premierului Viorica Dăncilă de a prelua șefia Ministerului Justiției, în locul Anei Birchall.

Gîrbovan a pus două condiții pentru a accepta propunerea Vioricăi Dăncilă; de a avea independență deplină în exercitarea mandatului și ca președintele Klaus Iohannis să fie de acord, deoarece judecătoarea nu își dorește ca ministerul să fie blocat de dispute politice.

Am fost contactată de doamna premier Viorica Dancilă cu propunerea de a prelua Ministerul Justiției, mai ales pentru a acționa, în limitele competenței, în vederea combaterii criminalității organizate și a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu condiția de a-mi fi asigurată independența deplină în exercitarea mandatului și, de asemenea, ca Președintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru că nu doresc ca ministerul să devină subiect de dispute politice și electorale între palate, ci discuțiile publice să fie pe găsirea de soluții pentru problemele din justiție.

Pe lângă problema traficului de persoane și a criminalității, justiția are probleme recurente ce nu au fost soluționate, cum sunt cele legate de resursele umane și infrastructură sau de supraaglomerarea instanțelor și parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate.

Sunt deschisă să colaborez, în ipoteza în care Președintele e de acord cu numirea, atât cu toți factorii decizionali, cât și cu toți cei interesați, pentru a avea o justiție independentă, eficientă și respectată în România, astfel încât cetățeanul să vadă că drepturile și libertățile sale sunt respectate și protejate”, a anunțat Dana Gîrbovan, vineri.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: