Dan Voiculescu: PNL se va retrage de la guvernare. Săptămâna viitoare vom avea un nou guvern

Dan Voiculescu: PNL se va retrage de la guvernare. Săptămâna viitoare vom avea un nou guvern

Președintele onorific al PC, Dan Voiculescu, prognozează, pe blogul său, că USL se va rupe prin ieșirea PNL de la guvernare.

"În opinia mea, orgoliul lui Crin Antonescu, împreună cu părerea sa că nu va fi susţinut de USL la prezidenţialele din acest an, sunt cauzele reale ale ruperii USL", scrie Voiculescu, care mai deplânge faptul că "ambiţiile politice tind să ia locul angajamentelor".

Acesta se declară convins însă că premierul Victor Ponta nu va avea probleme în a trece prin Parlament o nouă formulă de guvern. "Viziunea mea, pentru perioada imediat următoare, este aceea că PNL se va retrage de la guvernare, posibil cu implicaţii majore în evoluţia acestui partid, urmând ca săptămâna viitoare Victor Ponta să prezinte în plenul Parlamentului noul Guvern despre care nu am emoţii că nu va fi investit." Cât despre cauzele ruperii USL, Dan Voiculescu spune că aceasta nu a fost provocată de opinii politice divergenţe, ci de orgolii personale ale lui Antonescu.

Totodată, liderul PC reamintește că Protocolul USL, semnat de PSD, PNL şi PC, prevede o singură funcţie de vicepremier. "Prin încălcarea protocolului, Victor Ponta a fost de acord cu o structură a Guvernului în care să existe încă un vicepremier din partea PNL şi unul din partea UNPR. La vremea respectivă, s-a pus problema să aibă şi PC un vicepremier", scrie acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Argumente precum: faptul că premierul doreşte să aibă reprezentanţi la vârful partidelor politice din coaliţia de guvernare pentru a lua decizii politice în concordanţă cu deciziile administrative, faptul că, în situaţia actuală, sunt 4 partide în coaliţia de guvernare şi 3 vicepremieri, faptul că Victor Ponta şi-l doreşte pe Daniel Constantin nu numai ca Ministru al Agriculturii, dar şi la întâlnirile pentru decizii politice, toate acestea însumate nu pot fi un motiv serios de rupere a USL", conchide Dan Voiculescu. În precedenta sa poziționare publică, Voiculescu anunțase, printr-un filmuleț postat pe blogul său, că USL nu se rupe.