Dan Andronic: „Manipularea grosolană a Revistei 22 continuă!”
Editura Evenimentul si Capital

Dan Andronic: „Manipularea grosolană a Revistei 22 continuă!”

Autor: | | 0 Comentarii | 3366 Vizualizari

Jurnalistul dezvăluie că lista celor 200 de „colaboratori” face parte din organizarea unei operațiuni de combaterea propagandei maghiare de către Securitate. Pe de altă parte, lui Mădălin Hodor i-a fost suspendată acreditarea de cercetător.

Jurnalistul Dan Andronic a scris, pe pagina sa de Facebook, despre încălcările flagrante ale legii comise de funcționarul CNSAS Mădălin Hodor în scandalul cu acuzații de „colaborare” cu Securitatea, apărut după alegerea istoricului Ioan Aurel Pop ca președinte al Academiei Române.

Reamintim că Dan Andronic a devoalat, cu dovezi, într-un material-anchetă, cum se mistifică documentele Securității, după ce Revista 22 a publicat o listă cu peste 200 de persoane care că ar fi fost colaboratori ai Securității. Nume celebre apar pe această listă, dar atacul revistei a fost centrat pe noul președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

O afirmație de Gâgă

Dan Andronic scrie, sub titlul „Manipularea grosolană a Revistei 22 continuă!”: „Astăzi (ieri-n.red.) în EvZ dăm mai multe detalii asupra încălcărilor flagrante ale legii comise de funcționarul CNSAS Mădălin Hodor. Acesta a continuat să susțină că președintele Academiei Ioan Aurel Pop este colaborator al Securității, venind și cu o explicație puerilă, în privința NU-ului care apare în dreptul său. Hodor spune că această adnotare nu are nici o importanță!

„Fără să intru prea mult în detalii, susțin cu tărie că este exclus, repet, exclus, ca UM 0225 să fi trecut pe listă colaboratori ai săi pe care să-i trimită spre înregistrare în cartotecă și abia ulterior (căci este evident că notarea este ulterioară) să revină asupra lor pentru a spune că nu sunt de fapt colaboratori. Dacă persoanele în cauză nu erau colaboratori, nu ar fi fost trecuți pe listă de la bun început, ci pe lista celor care urmau să fie scoși din evidență (cum vom vedea în cea de a doua parte a documentului). Deci notarea nu are legătură cu situația lor din momentul emiterii listei, ci cu una ulterioară.”, zice Hodor.

O afirmație de gâgă, fiind clar că o însemnare făcută de mână pe o listă nu poate fi făcută decât după ce lista a fost redactată! Oricum de acum dacă voi vedea vreodată numele lui Mădălin Hodor pe o listă de colaboratori SIE sau alt serviciu de informații și un NU în dreptul său va rezulta că este ditamai colaboratorul. Penibil...”.

Pe cine acoperea SIE?

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate