Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur uriaș de 7,3 grade – Imagini incredibile. VIDEO
Cutremur uriaș de 7,3 grade – Imagini incredibile. VIDEO

Cutremur uriaș de 7,3 grade – Imagini incredibile. VIDEO

Un cutremur uriaș de 7,3 grade a avut loc în Japonia.

Imagini incredibile au ieșit la iveală în urma cutremurului petrecut în Japonia. Numai modul inteligent anti-seismic în care sunt construite clădirile a făcut ca un dezastru să fie evitat.

Un cutremur cu o magnitudine de 7,3 IMENI a lovit coasta Japoniei, scuturând zdravăn clădiri aflate la câțiva kilometri distanță în capitala Tokyo și rănind aproape 100 de persoane. 60 km (36 mile). Cutremurul a avut loc la ora 23:08, ora locală (14.08 GMT) și a zguduit clădirile din capitala Tokyo. Dar agenția a spus că nu a fost emis un avertisment de tsunami. Agenția oficială de știri japoneză NHK a anunțat ulterior: „Aproape 100 de persoane rănite după un puternic cutremur care a lovit nord-estul Japoniei.Ca măsură de precauție, locuitorii din apropierea zonelor de coastă au fost sfătuiți să se mute pe terenuri mai înalte.”

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a menționat într-o declarație: „Un cutremur cu magnitudinea preliminară 7,3 s-a produs în apropierea coastei Honshu, Japonia, la 14:07 UTC sâmbătă, 13 februarie 2021. Pe baza tuturor datelor disponibile, nu există nicio amenințare de tsunami din cauza cutremurului”.

Cutremur uriaș de 7 grade

Site-ul Volcano Discovery a raportat că cutremurul a avut loc în apropierea locului în care s-a produs cutremurul devastator Tohoku în martie 2011. Acel cutremur cu magnitudinea 9,0 a fost cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia și al patrulea cel mai puternic cutremur din lume de când au început înregistrările în 1900. Acesta a declanșat un tsunami puternic, cu valuri de până la 40 de metri, ucigând aproape 16.000 de oameni, potrivit ultimului raport al Agenției Naționale de Poliție din Japonia.

Site-ul Volcano Discovery a spus: „Este interesant de observat că cutremurul de astăzi a avut loc aproape în aceeași locație cu cutremurul catastrofal de la Tohoku din 11 martie 2011.”

Coordonatorul principal al Agenției pentru Informații Seismologice, Kamaya Noriko, a declarat: „Există un risc crescut de prăbușire a caselor și alunecări de teren în zonele afectate puternic de cutremur. Oamenii sunt sfătuiți să fie în alertă pentru cutremure cu o intensitate maximă de șase -plus pentru saptamana viitoare cam asa ceva. ”

Cutremur uriaș de 7 grade

Aici aveți un material video. Nerecomandat celor slabi de inimă.