Un nou cutremur în Taiwan. Clădirile din capitala Taipei s-au zguduit din nou

Un nou cutremur în Taiwan. Clădirile din capitala Taipei s-au zguduit din nou Sursă foto: X

Un cutremur s-a produs în această dimineață în insula Taiwan, potrivit informațiilor furnizate de autorități. Cel mai probabil este vorba despre o replică a seismului de miercurea trecută.

 

Clădirile s-au zguduit, pentru scurt timp, în timpul unui nou seism care s-a produs în capitala insulei Taiwan, Taipei. Specialiștii sunt de părere că ar fi vorba despre o replică a mișcării tectonice de săptămâna trecută.

Cutremur de 4,6 grade în Taipei

Noua mișcare seismică a avut o magnitudine de 4,6 şi s-a produs la o adâncime de 23 de km, potrivit USGS. Epicentrul acestui nou cutremur a fost în apropiere de Hualien. Este vorba despre orașul unde s-a simţit cel mai puternic mişcarea seismică din 3 aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorităţile avertizaseră că seismul de săptămâna trecută ar putea fi urmat de replici puternice în zilele următoare. De altfel, în orele care au urmat cutremurului din 3 aprilie, de 7,4 grade, au fost înregistrate alte 130 de replici.

În acest context, zilele trecute, autoritățile din Taiwan au evacuat mai multe sute de persoane din  locaţii nesigure din Parcul Naţional Taroko. Acesta este situat în zona de est a insulei Taiwan și a fost grav afectat de cutremur, pe 3 aprilie.

Mișcare seismică devastatoare în Taiwan

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs miercuri, 3 aprilie, în apropiere de Taiwan. Un număr de 13 oameni au murit și peste 1.400 au fost răniți după ce zeci de clădiri s-au prăbușit. Specialiștii au stabilit că a fost cel mai puternic seism din ultimii 25 de ani din Taiwan.

Conform evaluărilor, în urma puternicului cutremur s-au prăbușit în jur de 26 de clădiri. Seismul a avariat grav o autostradă importantă de pe coasta de est, iar mai multe tuneluri au fost sparte - inclusiv unul care a fost rupt în două. De asemenea, traficul feroviar a fost suspendat pentru o perioadă de timp.

Cutremurul a afectat alimentarea cu energie electrică, iar peste 91.000 de gospodării au fost lipsite de electricitate, până au fost remediate problemele.

Persoane evacuate după cutremur

Sute de persoane au fost evacuate, duminică, din locaţii nesigure din Parcul Naţional Taroko, situat în estul Taiwanului. Zona a fost grav afectată de ultimul cutremur, din 3 aprilie, cu magnitudine de 7,2, conform agenţiei DPA. Parcul naţional, cel mai mare canion de marmură din lume, se află în oraşul estic Hualien, în apropiere de epicentrul cutremurului.

Drumurile din zonele muntoase au fost avariate de alunecările de teren.

Peste 400 de persoane au fost evacuate cu elicopterul sau pe cale rutieră. Doar unui număr de 38 de persoane li s-a permis să rămână pentru a continua să-şi desfăşoare activităţile în parc. Este vorba despre angajații unui hotel și al unui centru de activități, a declarat duminică Agenţia naţională de luptă împotriva incendiilor (NFA).

Şase persoane sunt în continuare căutate. Duminică, ministrul de Interne Lin Yu-chang, care conduce Centrul central pentru intervenţii de urgenţă, a declarat că echipele de intervenţie vor efectua o căutare de-a lungul unui traseu din parc.