UPDATE:

La conferinţa de presă care a avut loc , luni, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor a spus că l-a înlocuit pe şeful Jandarmeriei colonelul Ionuț Cătălin Șindile cu generalul Florea.

În ceea ce priveşte cazul Caracal, informaţiile vor fi oferite de DIICOT. Vă asigur că avem în teren unii dintre cei mai buni criminalişti ai Poliţiei Române.

– Am dispus măsuri în cazul Galaţi. Vor fi luate cele mai aspre măsuri.

– Am solicitat poliţiei şi jandarmeriei creşterea numărului patrulelor mixte de pe teren.

– Astăzi am avut o videoconferinţă cu şefii de inspectorate. Am dispus continuarea activităţilor de verificare a celor care fac transport ilegal de persoane. Deja apar primele rezultate. Acţiunea va fi derulată periodic.

– Principala mea aşteptate de la generalul Florea e să facă o analiză a Jandarmeriei.

– Am luat câteva decizii organizatorice care au ca scop creşterea nivelului de încredere în MAI. Am încetat împuternicirea lui Eugen Şindile de la Jandarmerie.

Ştire iniţială

Cu această ocazie Fifor va face un anunţ foarte important despre conducerea Jandarmeriei Române. Potrivit unor surse, colonelul Ionuț Cătălin Șindile va fi schimbat din funcție.

Acest lucru vine la un an de la incidentele ce au avut loc la data de 10 august 2018, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Pe Facebook este anunţat un nou miting pentru 10 august, evenimentul având un organizator şi chiar un imn. Protestul va începe la ora 17.00, când protestatarii se vor strânge în Piaţa Victoriei, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). La ora 19, din faţa sediului MAI va începe un marş spre Guvern.
La mitingul din acest an sunt așteptați în fața Guvernului 250 de mii de oameni, potrivit dcnews.ro