Cutremur în Vrancea duminică dimineață. Al doilea seism într-un interval scurt

Cutremur în Vrancea duminică dimineață. Al doilea seism într-un interval scurt

Încă un cutremur a avut loc în Zona Vrancea duminică dimineață. Este al doilea seism într-un interval relativ scurt, de doar câteva ore.

Cutremur duminică dimineață în Vrancea

Un nou cutremur a avut loc duminică dimineață în zona Vrancea. Acesta este al doilea seism care s-a produs în doar câteva ore.

Seismul s-a produs la ora 02:11 și a avut o magnitudine de 2,8.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 133 de kilometri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform INFP, seismul s-a produs în apropierea oraşelor Braşov, Bacău, Ploieşti, Galaţi, Brăila, Bucureşti, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Chişinău.

Seism cu magnitudine de 4 grade în Vrancea

Puțin mai devreme, cu doar câteva ore, un alt cutremur a avut loc în aceeași zonă seismică.

Magnitudinea a fost mai mare. Seismul care a avut loc la ora 23:13 a înregistrat o magnitudine de 4 grade pe scara Richter.

Seismul a avut loc la ora 23:13 în zona seismică Vrancea, Covasna, la adâncimea de 139 kilometri, potrivit Istitutului Național pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km E de Brasov, 86km N de Ploiesti, 106km SV de Bacau, 139km V de Galati, 140km V de Braila, 142km N de Bucuresti, 147km NE de Pitesti, 167km E de Sibiu, 190km SV de Iasi, 207km N de Ruse, mai arată INFP.

Care a fost cel mai puternic cutremur în 2020?

Cel mai puternic seism din 2020 s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 121 de kilometri. A avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. De altfel, cutremurul a fost atât de puternic încât a fost resimțit și în Capitală.

„În ultima perioadă s-au produs cutremure în jurul magnitudinii de 3 sau și mai mici.

E o activitate normală a zonei Vrancea. Cam la 2 ani se produce un cutremur între 5 grade și 6 grade pe Richter. Practic, această activitate a zonei Vrancea se încadrează în activitatea normală pentru regiune.

Dacă s-ar produce un cutremur de 7 grade Richter în zona Vrancea la o adâncime de, să zicem, 100 de kilometri, sigur, sunt afectate blocurile care au mai trecut prin alte cutremure anterioare, cum sunt cele din 1990, 1986, 1977, care nu au fost consolidate”, spune Constantin Ionescu.

Citește și: Cel mai puternic cutremur din 2020