Un cutremur de 4,1 grade s-a produs, vineri dimineața, la ora 6:19, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Seismul s-a produs la o adâncime de 140 kilometri, în apropierea următoarelor orașe: 47 de kilometri vest de Focșani, 55 de kilometri nord de Buzău, 68 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 76 de kilometri est de Brașov, 86 de kilometri nord-est de Ploiești.
Imediat după acest cutremur, pagina web a INCDFP s-a blocat, din cauza numărului mare de utilizatori.
Cel mai recent cutremur semnificativ, pe 16 septembrie
Cel mai recent cutremur semnificativ, cu magnitudinea de 5,5 grade pe Richter, s-a produs în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 150 de kilometri, pe 16 septembrie.
Mișcarea telurică s-a simțit în București, dar și în țările învecinate, Moldova, Ucraina și Bulgaria.
La reanalizarea datelor înregistrate de seismografe, experții au revizuit informațiile furnizate inițial. Conform actualizărilor, magnitudinea este de 5,2 grade Richter, sub cea anunțată inițial, iar adâncimea a fost de 140 de kilometri.
Cutremur simțit în București
Seismul a fost înregistrat de echipamentele INFP la ora 17.40, în Zona Seismică Vranccea. Conform datelor furnizate de seismologi, ecpicentrul a fost în județul Buzău, la 13 kilometri distanță de comuna Bisoca.
La puțin timp după producerea acestui cutremur, site-ul Institutului Național de Fizică a Pământului s-a blocat. Acest lucru s-a întâmplat din cauza numărului mare de accesări.
Acest cutremur s-a produs la 57 km nord-vest de Buzău, 58 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 61 km est de Brașov, 64 km vest de Focșani, 73 km nord-est de Ploiești. Mișcarea s-a simțit, însă, și în Pitești, în Iași și Brașov. De asemenea, conform datelor furnizate de INFP, seismul s-a resimțit și în Moldova, la Chișinău, dar și în Bulgaria și Ucraina.