Cutremurul a pus pe jar autoritățile. Ce regiuni ale țării au fost zguduite

Cutremurul a pus pe jar autoritățile. Ce regiuni ale țării au fost zguduite

Un nou cutremur a avut loc duminică, 17 martie, în Grecia. Acesta a afectat partea de sud a țării și a avut o intensitate medie. Ultimul cutremur devastator a avut loc în 1953, atunci când au murit peste 400 de oameni.

Un cutremur de intensitate medie s-a produs duminică, 17 martie, în Grecia. Seismul a avut magnitudinea de 5,1 pe scara Richter și a afectat partea de sud a țării. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 2 kilometri. În zonă se află o localitate cu 1.400 de kilometri, iar la peste 200 de kilometri distanță un oraș vizitat de români în special vara, informează România TV.

Cutremurul s-a produs după prânz, iar cea mai apropiată localitate de epicenttru este Ayios Nikolaos, situată la o distanță de 2 kilometri și având o populație de 1.400 de locuitori. La 72 de kilometri se afla Patra, cu 164.000 de locuitori, iar la 231 kilometri – Zakynthos, care are 11.600 de locuitori.

Orașul Zakynthos este capitala insulei cu același nume. Aici ajung anual mii de români. Localitatea a fost reconstruită după un cutremur devastator, produs în anul 1953. Atunci au murit peste 400 de oameni și presa greacă a scris că doar două clădiri au mai rămas în picioare în Zakynthos.

Ne puteți urmări și pe Google News