O colecție de cuțite de vânătoare care i-a aparținut fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu a fost cumpărată, la o licitație de artă, la un preț de 800 de euro.
Colecția scoasă la licitație numără cinci cuțite de vânătoare și a fost vândută în urma unei proceduri care s-a desfășurat online. Preţul de pornire a fost de 250 de euro. Potrivit Artmark, organizatorul licitației, setul, care a aparținut fostului dictator, include patru cuţite cu mâner din corn de cerb. Acestea par să fi fost confecționate chiar din trofeele pe care le-a vânat Nicolae Ceaușescu și provin din patrimoniul familiei fostului dictator comunist. Autenticitatea lor a fost certificată printr-un document de proveniență care a fost eliberat de RAAPPS.
La aceeași licitație, care s-a desfășurat marți seara, 17 noiembrie, au mai fost vândute covoare de colecție și mai multe săbii, pentru care s-au perceput prețuri destul de importante. Astfel, potrivit informațiilor furnizate de casa Artmark, cel mai bine vândut lot al licitației de săbii și covoare, a fost o katana cu teacă, realizată şi semnată de maestrul Bishu Osafune Kiyomitsu. Sabia a fost lucrată, în perioada Tenmon, august 1536, și a fost însoţită de certificat NBTHK şi Oshigata. Prețul de vânzare plătit de cupărătorul colecționar a fost de 14.000 de euro.
Între loturile adjudecate la sume ridicate se mai numără și un covor iranian Qum, din mătase, care a fost adjudecat la un preț de 6.500 de euro, precum și un covor Tekke din lână, din colecţia Weinberg, pentru care, cumpărătorul a fost dispus să plătească suma de 4.750 de euro
O sabie scurtă, japoneză, tip Wakizashi, datând din perioada 1716-1736, însoţită de certificat NBTHK, fost vândută pentru 5.500 de euro. O altă sabie de onoare, cu teacă, de ofițer, ce poartă cifrul şi semnătura Regelui Carol al II-lea, și a fost lucrată pentru elev-ofiţerul şef de promoţie Ştefănescu D. Nicolae de la Liceul militar „Nicolae Filipescu”, s-a vândut pentru 5.000 de euro. De asemenea, a fost vândută, cu acest prilej, o rapieră italiană, cu lamă semnată Antonio Picinino, datând din secolul al XVII-lea, pentru 3.250 de euro, iar o sabie prusacă, model 1889, folosită în perioada Primului Război Mondial, la 2.250 de euro.