Cupa Africii, un succes financiar

Cupa Africii, un succes financiar

Cupa Africii pe Naţiuni, organizată anul trecut în Ghana, a reuşit să obţină un profit peste aşteptări, a anunţat preşedintele Comisiei Financiare a Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), scrie goal.com.

Conform şefului Comisiei Financiare a CAF, Suketu Patel, turneul a adus un profit în valoare de 4.25 milioane de euro, depăşind nivelul minim garantat de 3.8 milioane. Balanţa a fost înclinată şi de veniturile provenite din vânzarea biletelor, care au atins pragul de 800.000 de dolari.

Proiecte de viitor

CAF a reuşit să perfecteze mai multe contracte de sponsorizare pe termen lung pentru Campionatul de Tineret al Africii şi pentru noua comeptiţie, Campionatul Naţiunilor Africane (CHAN), o competiţie rezervată jucătorilor care evoluează în campionatele interne ale respectivelor naţiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiecare dintre cele opt finaliste ale turneului inaugural al CHAN, care va avea loc în Abidjan, Coasta de Fildeş, la sfârşitul lunii curente, vor primi 35.000 de dolari din sponsorizări.

Confederaţia Africană de Fotbal şi-a reînoit contractul cu producătorul de echipament sportiv, Addidas. Noua înţelegere va aduce confederaţiei peste 55 de milioane de dolari în următoarii opt ani.