„Dragi prieteni România este din nou prinsă la mijloc.

Miza: conducta Nord Stream 2. Germania, Olanda, Austria au nevoie de gazul ieftin rusesc, economiile lor "performanțe" depinzând de prețul gazului rusesc: cam la jumate' sau la sfert față de același gaz vândut României. Restul țărilor din UE sunt neutre sau se opun.

SUA spumegă….iar România care își asigură 80% din necesarul energetic din resurse proprii este împinsă în ambele direcții de cei doi "aliați": Germania și SUA.

Vreți să știți părerea mea? Ei bine eu cred că România NU are nevoie de gazul rusesc dar pentru că trăim după câte văd numai pe interese PE FAȚĂ- atunci să lăsăm istoria deoparte și să fructificăm și noi nu că sclavii ci cu demnitate această oportunitate:

Germania vrea conducta? Perfect. Ce oferă?. Schengen? Pe bune? . Hai pă!. Lăsăți-ne cu buchetele de flori…Aaa da știu: Puteți să alocați României 15 miliarde de euro în plus în noul acord cu România pe fonduri europene care începe în 2021 și un loc central în nouă Comisie Europeană. Și fără ciori vopsite de dată asta va rog. Adică fără Cioloși…

SUA nu vrea conducta? Perfect. Atunci să investească 100 miliarde de dolari în infrastructură militară, cyber, producție, etc. Pe românește: mai lăsăți-ne cu vrăjelile și buchetele de flori…”, susține Alexandru Cumpănașu pe pagină să de Facebook.

Sursa foto: Facebook

Te-ar putea interesa și: