Evenimentul Zilei > Politica > Cum vrea PSD să își șteargă rușinea din alegeri. Îl acuză pe Orban de Înaltă Trădare
Cum vrea PSD să își șteargă rușinea din alegeri. Îl acuză pe Orban de Înaltă Trădare

Cum vrea PSD să își șteargă rușinea din alegeri. Îl acuză pe Orban de Înaltă Trădare

Premierul Ludovic Orban ar putea fi chemat săptămâna aceasta în Senat, pentru a da explicații în legătură cu declarațiile făcute la congresul PPE.

Potrivit lui  Titus Corlăţean, Guvernul Dăncilă a fost dat jos pentru ca Popularii Europeni să obţină încă un post de comisar european.

„Aceste declarații șocante și scandaloase ne spun, de fapt, că a existat un blocaj deliberat la Bruxelles, din partea liderilor PPE din Parlament și din Comisia desemnată, precum și o acțiune a sistemului de putere ilegitimă din România, care practic a tranzacționat interesele de stat ale țării noastre în beneficiul unor interese de grup. După declarațiile de la Zagreb, cred că ar fi pe deplin justificată cercetarea infracțiunii de înaltă trădare a intereselor României în beneficiul unui grup cu componență internă și externă, comisă de Ludovic Orban”, a afirmat Corlăţean pentru DCNews.

Iată și afirmațiile incriminate, făcute de  Ludovic Orban, la Congresul Partidului Popular European (PPE), desfasurat saptamana trecută la Zagreb:

„Cetatenii UE au votat pentrut PPE si au oferit o victorie a PPE la nivel european. Noi am obtinut majoritatea in Parlamentul European, chiar daca socialistii au visat, timp de o saptamana, ca ar putea da presedintele comisiei, chiar daca nu au castigat alegerile, in sfarsit, PPE a reusit sa impuna, cum era si normal, presedintele Comisiei, dar cand am numarat comisarii, am descoperit o situatie nedreapta. PPE nu avea majoritate in comisie, socialistii aveau 10 comisari, iar PPE noua comisari(…).

Asa ca am schimbat guvernul socialist cu un guvern PPE, pentru a putea oferi unul comisar PPE, in persoana Adinei Valean. Aceasta este contributia noastra modesta pentru o Comisie foarte buna, o Comisie care ar trebui sa reprezinte dorinta unei majoritati a cetatenilor europeni, care au votat pentru PPE”.