„Oamenii din orașul Wuhan au revenit la muncă. Fotografiile sunt sfâșietoare. Așa ne vom întoarce și noi?”, se întreabă un tânăr, pe Twitter, în timp ce postează două fotografii realizate chiar în epicentrul epidemiei, în orașul Wuhan, locul de unde a pornit totul.

Totul a revenit la normal, virusul a trecut. Toată lumea și-a reluat rolurile, dar ceva pare desprins din filmele apocaliptice la care obișnuiam să ne uităm înainte ca toată nebunia să izbucnească. Nu am fi crezut că se poate întâmpla așa ceva și în realitate, cel puțin nu în zilele noastre. Lumea credea că am învățat ceva din trecutul negru al omenirii.

„Le verifică temperatura înainte să intre la locul de muncă. Fiecare persoană are o aplicație pe telefon care atestă că a fost testat negativ”, mai scrie tânărul Mike Sington în dreptul pozelor.

Va deveni această realitate îndepărtată, parte din viața noastră de zi cu zi? Nimeni nu știe ce urmează să se întâmple.

Un alt amănunt semnalat de tânărul american este cel care ne face pielea de găină și să conștientizăm cu adevărat gravitatea lucrurilor împotriva cărora trebuie să luptăm, sunt interdicțiile la care sunt supuși oamenii de acolo.

„În cantina angajaților fiecare masă este divizată cu panouri din carton. Nimeni nu își poate vedea colegii de muncă acolo. Nimeni nu are voie să vorbească”.

Așa se încheie o imagine „apocaliptică” a realității din Wuhan. Chiar dacă virusul a trecut și nu au mai fost înregistrate cazuri, autoritățile mențin restricțiile, la prima vedere extrem de exagerate.

„Se transformă întreaga lume într-o distopie?”, este întrebarea ce stă pe buzele tuturor.