Cum te apără noile soluţii de securitate de atacurile din IT

Cum te apără noile soluţii de securitate de atacurile din IT

Creatorii de securitate anti-malware caută constant noi metode de protejare a calculatoarelor. O bună parte dintre acestea pot fi găsite şi pe piaţa noastră, gratuit sau contra cost.

Companiile de securitate IT încearcă să facă faţă noilor ameninţări care apar în lumea informatică, aşa că lansează la foc continuu programe şi funcţionalităţi care ar putea proteja utilizatorul diverselor gadgeturi. Acest lucru este cu atât mai important cu cât numărul utilizatorilor de internet a ajuns la două miliarde în întreaga lume.

"La începutul anului 2000, existau doar 500 de milioane de abonaţi la telefonia mobilă în toată lumea şi 250 de milioane de utilizatori de internet", a declarat Hamadoun Toure, preşedintele Uniunii Internaţionale a Teleco mu nicaţiilor. La începutul lui 2011, existau peste cinci miliarde abonaţi la telefonia mobilă, în timp ce numărul utilizatorilor de internet este de peste două miliarde.

BitDefender a lansat versiunea oficială a QuickScan, un soft on-line de detecţie a ameninţărilor existente pe calculatoare. Acesta scanează rapid sistemele şi compară posibilele tipare de malware şi semnături de viruşi cu baza de semnături mereu actualizată, disponibilă "în cloud".

Ne puteți urmări și pe Google News

Scanat în 60 de secunde

O astfel de acţiune durează aproximativ 60 de secunde. Pe durata funcţionării variantei beta a acestui serviciu, din cele peste 2,3 milioane de calculatoare scanate lunar, QuickScan a detectat infecţii la peste 30% dintre acestea.

"Un sistem infectat afectează nu doar utilizatorul, dar poate avea consecinţe şi asupra prietenilor, familiei sau colegilor de muncă ai acestuia. Folosind QuickScan, care încorporează tehnologiile superioare BitDefender şi o bază de semnături de viruşi permanent actualizată, utilizatorii pot şti cu certitudine dacă sistemul le-a fost infectat sau nu", a declarat Bogdan Dumitru, chief technology officer al BitDefender. Quickscan este disponibil pe internet, ca add-on la Firefox, extensie pentru Google Chrome, dar şi sub forma unui widget iGoogle.

O nouă versiune Panda Cloud Protection

Pe de altă parte, Panda Security a lansat şi ea versiunea 5.05 a soluţiei sale de securitate bazată pe cloud, Panda Cloud Office Protection. Aceasta este destinată firmelor şi controlează reţelele companiei reducând efortul de mentenanţă.

Utilizatorii celor trei soluţii incluse în Panda Cloud Protection - suita de securitate integrată bazată pe securitate cloud (Panda Cloud Office Protection, pentru protejarea PC-urilor şi ser verelor; Panda Cloud Email Pro tection, pentru filtrare trafic e-mail şi Panda Cloud Internet Protection, pentru traficul Web) - vor avea acum acces unic la toate cele trei soluţii printr-o consolă în care se găsesc informaţiile complete privind se curitatea întregii companii.

Inventariază tot

Această ultimă versiune include şi o funcţie de inventariere, cu ajutorul căreia se pot vedea sistemele care nu sunt administrate sau protejate. Noile caracteristici includ şi dezinstalarea protejată prin parolă, pentru a împiedica utilizatorii să dezafecteze protecţia, precum şi reducerea semnificativă a consumului lăţimii de bandă datorită opţiunii de comunicare pe internet prin intermediul unui singur calculator din reţea, definit de administrator.

Kaspersky Internet Security 2011, testat pe toate părţile

Cei de la Kaspersky au cu ce se lăuda după ce Computer Bild a testat 10 antiviruşi, iar suita Kaspersky Internet Security 2011 s-a dovedit cea mai sigură. În cadrul uneia dintre etapele de test, ComputerBild a evaluat capacitatea suitelor antivirus de a identifica malware inactiv prezent în computer.

Fiecare soluţie de securitate a executat un proces de scanare pentru detectarea a peste 300.000 de mostre malware actuale periculoase.

30% din cele 2,3 milioane de calculatoare scanate lunar cu QuickScan de la BitDefender s-au dovedit a fi virusate

"Un sistem infectat afectează nu doar utilizatorul, dar poate avea consecinţe şi asupra prietenilor sau familiei acestuia.", BOGDAN DUMITRU, director tehnologie BitDefender

REDEFINIRE Evoluţia tehnologiei schimbă gândirea corporatistă

Cloud computingul este unul dintre factorii care fac companiile să-şi regândească strategiile pe termen lung, odată cu dezvoltarea accelerată a tehnologiei, se arată într-un studiu al PwC. Odată cu acestea şi popularitatea extraordinară a terminalelor mobile, precum smartphone-urile şi tabletele, fac managerii să schimbe strategia.

"Aceşti factori afectează designul şi furnizarea de software, canalele de distribuţie folosite pentru software şi datele economice ale licenţierii software-ului", se mai arată în studiu. Creşterea rapidă a utilizării terminalelor mobile a transformat de asemenea comportamentul consumatorilor în privinţa achiziţiei şi utilizării software-ului.

Clienţii percep din ce în ce mai mult software-ul drept un element al soluţionării problemelor lor mai degrabă decât un simplu produs. La nivel mondial există o piaţă de software de peste 250 de miliarde de dolari, se mai arată în raportul PwC.