Cum sunt sabotate măsurile premierului Ciolacu înainte de a fi adoptate

Cum sunt sabotate măsurile premierului Ciolacu înainte de a fi adoptate Sursă foto: Razvan Valcaneantu EEC

După ce premierul Ciolacu a anunțat că vor fi desființate 200.000 de posturi bugetare, administrațiile din întreaga țara caută tot felul de tertipuri pentru a fenta prevederile guvernamentale. Cel mai inventivă s-a dovedit a fi, deocamdată, administrația locală din Călărași. PSD, dacă ne este îngăduit să menționăm acest lucru.

Cel mai recent exemplu îl găsim la Călărași, unde atât primarul PSD Dulce Marius Grigore, cât și președintele PSD al Consiliului Județean, Iliuță Vasile, au pus la cale o adevărată strategie pentru a ocupa posturile rămase vacante și care ar urma să fie desființate. Potrivit ziariștilor locali cei doi folosesc la limita legalității procedura de detașare, pentru a-și muta pe posturile libere clientela de partid și oamenii apropiați de organizația PSD locală.

„E timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare. Cei care merg la serviciu să se joace pe Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci”, a vituperat premierul Ciolacu.

Numai la Călărași nu s-a auzit...

Unul dintre cazurile cele mai flagrante și care este cel puțin amuzant este detașarea în cadrul CJ Călărași a unei angajate de la Complex - Grădina Zoologică.

De ce apelează autoritățile locale din Călărași la tertipuri

Autoritățile locale nu mai au timp pentru a face toate demersurile legale pentru a ocupa oficial acele posturi vacante pe care guvernul vrea să le desființeze, așa că în instituțiile din Călărași se detașează angajați de la alte instituții din subordine pe respectivele funcții.

Această abordare, în aparență legală, reprezintă, de fapt, o încercare de a fenta spiritul legii, menținând artificial acele posturile pe care Guvernul dorește să le elimine. Astfel, se creează o imagine falsă a eficienței administrative și se perpetuează o structură inflaționată și ineficientă a aparatului bugetar.

Prin detașare postul salariatului detașat va figura ca fiind ocupat și nu va putea fi desființat. În același timp, postul vacant pe care a fost detașat salariatul la noul angajator va figura și el ocupat și, de asemenea, nu va mai putea fi desființat. Cu alte cuvinte, un singur angajat detașat va bloca două posturi la stat și va împiedica desființarea lor.

În final, rezultatul acțiunilor administrațiilor PSD este că tot cetățenii județului Călărași ajung să plătească salarii pentru clientela de partid.