Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum serbează MAI și MApN sărbătoarea Micii Uniri. Detalii de la EVENIMENTELE ORGANIZATE
Cum serbează MAI și MApN sărbătoarea Micii Uniri. Detalii de la EVENIMENTELE ORGANIZATE

Cum serbează MAI și MApN sărbătoarea Micii Uniri. Detalii de la EVENIMENTELE ORGANIZATE

Evenimentul zilei vă prezintă principalele evenimente ale zilei de marți, 24 ianuarie.

Ministrul apărării, la manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române

Ministerul Apărării Naționale organizează manifestări culturale, ceremonii militare și religioase dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, în toate garnizoanele din țară în care există monumente dedicate Unirii Principatelor Române. Ministrul apărării naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, va participa la evenimentele care au loc în Iaşi şi Focşani.

La București, depunerea de coroane și jerbe de flori va avea loc, de la ora 9.30, la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată pe Dealul Patriarhiei Române.

La Iași, ceremonia militară se va desfășura, începând cu ora 11.00, la Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, din Piața Unirii, iar la ora 12.30 va avea loc un Te Deum la mormântul domnitorului, de la Biserica Trei Ierarhi.

În Focșani, de la ora 16.00, în Piața Unirii vor avea loc o ceremonie militară și religioasă, un moment artistic evocator și defilarea Gărzii de Onoare formată din militari ai Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul”.

Ceremonii similare, dar și sesiuni de comunicări științifice, gale de filme documentare, expoziții și spectacole cultural-artistice, vor fi organizate, împreună cu autoritățile locale, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor Române.


Ministrul afacerilor interne serbează Ziua Unirii în Teleorman și în București

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, va participa la evenimente ocazionate de Ziua Unirii Principatelor Române, după următorul program: 

–  ora 9.00 – Ceremonialul organizat de Instituția Prefectului – Județul Teleorman, la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situată în Parcul Central al municipiului Alexandria. 

– ora 12.00 – Ceremonialul organizat de Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.