Cum se vor organiza evaluările pentru clasa a doua, a patra și a șasea. Declarațiile ministrului

Cum se vor organiza evaluările pentru clasa a doua, a patra și a șasea. Declarațiile ministrului

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că în perioada următoare va emite ordinul în baza căruia se vor organiza evaluările pentru clasele a doua, a patra şi a şasea, ordin care va stipula datele şi condiţiile de organizare a evaluărilor.

Sorin Cîmpeanu a explicat că în urma ordinului comun cu ministrul Sănătății care permite prezenţa la şcoală a elevilor din clasele terminale de liceu şi gimnaziu, aceste evaluări vor putea fi organizate cu prezenţa fizică a elevilor de clasele a şasea şi în localităţile cu indici ridicaţi de infectare.

Evaluările vor fi cu prezență fizică în orice scenariu

Ministrul a declarat, luni seară, la Digi 24, că evaluările pe care le susţin elevii de clasele a doua, a patra şi a şasea pot avea loc cu prezenţă fizică în orice scenariu, în urma semnării ordinului comun cu Ministerul Sănătăţii.
Înainte de acest ordin evaluările la clasele a şasea nu puteau fi organizate cu prezenţa fizică în localităţile aflate în scenariul roşu.
"Sunt foarte importante pentru că ele ne arată unde suntem după un an de predare online, pentru a vedea ce am pierdut şi ce trebuie să facem mai departe. (...) Eu personal şi nu numai eu, întreg Ministerul Educaţiei consideră foarte importante aceste evaluări la clasele a doua, a patra şi a şasea. Ele vor fi organizate, cel mai probabil în aprilie, pe baza unui ordin de ministru care va fi promovat dacă nu această săptămână, la începutul săptămânii viitoare, prin care vom fixa şi datele şi condiţiile”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Evaluările pentru clasele a opta și a douăsprezecea

În baza aceluiaşi document vor fi permise simulările examenelor naţionale, începând cu 22 martie şi 29 martie, pentru clasele a opta, respectiv a douăsprezecea.
Acelaşi ordin comun permite prezenţa fizică pentru orice elev, indiferent de scenariu şi de şcoală, la orele de recuperare a materiei pierdute, care se organizează în grupe de 10-12 elevi.
"E stupid să încerci să recuperezi tot în online, dacă nu au avut acces la internet sau la echipamente, să recuperezi tot în online ceea ce ai pierdut în online”, a explicat ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News