Cum se menține în formă regizorul serialului Vlad

Cum se menține în formă regizorul serialului Vlad

Jesús del Cerro Martinez e originar din Spania, însă iubește România la fel de mult ca pe țara natală. În prezent, producțiile sale au ajuns unele dintre cele mai vizionate, în România – fie că vorbim de serialul „Vlad“, difuzat la ProTV, fie că vorbim de filmul „Miami Bici“, care a ajuns în cinematografele din toată țara. El a publicat și o carte despre experiența sa în țara noastră -  „Peripețiile unui spaniol în România și în lume”.

Ca să se mențină în formă departe de casă, celebrul regizor și producător a găsit soluția. El joacă padel. În acest weekend chiar a participat la cel mai mare concurs de profil. Aproape 50 de echipe din toată țara, dar si din străinatate au luat parte la cel mai puternic concurs de padel organizat pâna acum în România. National Tournament – 1 avut loc în Herastrău. În public s-au aflat vedete, dar și pe terenul de joc. Jesus del Cerro a fost cu paleta în mână, pe teren.

Jesus del Cerro în vârstă de (52 de ani) este regizorul și producătorul serialului  Vlad, de la PRO TV. Ca și mulți conaționali de-ai săi a descoperit padelul acasă și s-a bucurat nespus să poată practica sportul și în România. Sportivi celebri joacă și padel pentru a se antrena distractiv în afara disciplinei pe care o practică. De exemplu Rafael Nadal, Serena Williams, Nadal (care deține chiar și un club de padel), dar și fotbaliști precum Iker Casillas, Andres Iniesta, Lionel Messi (FC Barcelona), dar și brazilianul Ronaldo.

Ce este padelul?

Padelul este un sport derivat din tenis, mai prietenos cu racheta, spun jucătorii, care mai arată și că acesta presupune o interacțiune mai intensă cu terenul de joc. Dinamica acestui sport face ca în timpul unei partide să se ardă minim 600 de kilocalorii. Este un sport care se joacă la dublu, pe un teren cu aproximativ 25% mai mic decât unul de tenis, informează Padel Center.

Considerat unul din cele mai dinamice sporturi din lume, padelul are deja o vechime de jumătate de secol. În România se joacă abia în ultimii ani, Timișoara fiind unul din primele orașe în care s-au amenajat spații de joc special dedicate.

Istoria unui sport „tânăr” care a cucerit lumea

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco (Mexic), din inițiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Acesta voia să își protejeze terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea. Așa că a ridicat pereți în jurul acestuia. Pereții o ajutau mai ales pe soția lui, să nu mai scape mingile în decor, când juca. Un prieten al lui Corcuera a găsit conceptul cu pereți care înconjoară un teren de tenis foarte interesant.

I-a plăcut mai ales posibilitatea de a prelua în continuare mingile care loveau pereții, fără să se oprească jocul. El a dezvoltat ideea: a creat un teren oficial, cu pereți de sticlă, reguli de joc clare, care se aplică și în prezent. Noul sport a primit propriul nume, padel, și a fost „exportat” în Spania. Aici a devenit aproape imediat o adevărată obsesie națională, apoi a cucerit țară după țară. În prezent sunt peste 8 milioane de jucători de padel în întreaga lume, în principal în țările hispanice, mai arată Padel Center.

Sursa forto: Instagram, Rețete și vedete

Ne puteți urmări și pe Google News