Nici nu s-a uscat bine decizia de numire în funcţie a edilului-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, şi a noii majorităţi din Consiliul General al Capitalei- USL că s-au şi luat decizii radicale în sediul Primăriei Capitalei.
„Bucureştenii nu mai trebuie să deranjeze aleşii generali”. Aceasta este concluzia la care au ajuns cetăţenii care au participat la şedinţa Consiliului General al Capitalei de ieri. Astfel, acestora le-a fost amenajată o sală la mezanin, în care pot urmări şedinţa Consilului la televizor. Tot de acolo vor lua cuvântul, în caz că vor fi acceptaţi să vorbească. Mai mult, două televizoare din sala de consiliu arată, în timp real, ce se întâmplă la mezanin. Întrebaţi de ce s-a luat această decizie, gardienii au explicat că „nu era loc în sală pentru bucureşteni şi se crea gălăgie. Aşa este este mai bine. E linişte şi nu mai se crează gălăgie”.
Păziţi mai ceva ca parlamentarii
Deşi un consilier general al Capitalei are mai puţine voturi decât un deputat, aceştia sunt păziţi în timpul şedinţei mai ceva ca deputaţii şi senatorii în Parlament. La uşa lor stă tot timpul un poliţist local, iar presa, care stătea lângă băncile aleşilor,  a fost îndepărtată cât mai mult de consilierii generali.
Dan Darabont (PSD) şi Marcel Nicolaescu (PNL) au fost aleşi viceprimari ai Capitalei. După aproximativ o oră de deliberări, Dan Darabont a fost ales prin vot secret, la propunerea grupului PSD, în funcţia de viceprimar al Capitalei cu 33 voturi pentru, 12 abţineri şi niciun vot împotrivă.
Marcel Nicolaescu, propus de grupul PNL, a obţinut 34 de voturi, 11 abţineri şi nici un vot împotrivă.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în urma desemnării celor doi viceprimari ai Capitalei că delegarea de competenţe înseamnă o responsabilitate în faţa Consiliului General, care nu a fost exprimată de multe ori, ci doar în spatele uşilor închise.
„Sper ca lucrurile să fie transparente, aici, în faţa Consiliului General, îi asigur de tot respectul meu, de prietenia şi sprijinul meu”, a spus Oprescu.
Viceprimarii „Yes Men” a lui Oprescu
Viceprimarul PSD, Dan Darabont, a declarat că obiectivele pe care le va avea de îndeplinit rezultă din delegarea de competenţe pe care o va face primarul general Sorin Oprescu. Marcel Nicolaescu, a spus că trece în aceste momente prin emoţii deosebite, întrucât este obligat să preia atribuţii în administraţia publică după ce mulţi ani a funcţionat ca administrator al unor companii importante.
Dan Darabont a fost primar al sectorului 6 în mandatul 2000-2004 iar în 1996 – 2000 a ocupat functia de viceprimar al sectorului 6. A fost prefect al capitalei în perioada 2004-2005, iar din octombrie 2010 şi până în prezent a lucrat la Banca Naţională a Romaniei, potrivit CV-ului acestuia afişat pe www.dandarabont.ro.

Marcel Nicolaescu a fost 15 ani director la Romtelecom, patru ani director executiv la Poşta Română şi din mai 2005 şi până în prezent a fost director general la Societatea Naţională a Sării S.A. Salrom. Anterior, a fost membru al Partidului Conservator.
Componenţa CGMB-ului, dictată de Oprescu
În ceeea ce priveşte validarea aleşilor generali, care au fost aleşi pe liste, adică de bucureşteni, primarul general nu respectă nimic din ce au decis bucureştenii. Lista cu aleşii generali se face la el în birou, iar consilierii PNL şi PSD ascultă ordinele date de edilul-şef al Capitalei atunci când ridică mâna să voteze.
De exemplu, ieri, când a venit vorba să îl valideze pe alesul general PDL, Horaţiu Ţica, aleşii PSD şi PNL au ieşit din sală. Motivul: „Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a dat ordin să nu îl validăm. Am înţeles că este supărat pe el”, a povestit un ales general PSD sub protecţia anonimatului, de frică să nu fie şi el decapitat. Acelaşi lucru l-a confirmat alţi doi aleşi PNL, care au precizat că ei nu vor să iasă din sală dar nu au ce face: „e ordin de la etajul 14”. La etajul 14 îşi are biroul primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Chiar şi pe lista USL vrea să umble Oprescu, însă liderul PSD- Marian Vanghelie, a venit val vârtej la Primăria Capitalei şi a făcut şedinţă cu cei de la PSD.
Concret, miercuri, CGMB a luat act de vacantarea a şase posturi de consilier general: Robert Negoiţă, Mănăstireanu Vlad şi Paraschiv Gigel, toţi de la USL, şi alţi trei de la PDL: Silviu Prigoană, Vladan Florin Laurenţiu şi Nicolin Tiberiu. Ulterior, au fost validaţi în funcţie Goaja Milica (USL), Voicu Mihai şi Parvu Gabriel (de la PDL).
Consiliul trebuia să mai valideze în funcţie alţi trei consilieri, însă înainte de proiectul de hotărâre s-a solicitat o pauză de cinci minute după care gruparea USL a părăsit sala, fără a-i mai valida. Mircea Raicu, liderul consilierilor PDL, a declarat că se va adresa justiţiei în acest sens.