Cum se calcă jachetele. Secrete pentru toate tipurile de țesături. Este mai simplu decât credeai

Cum se calcă jachetele. Secrete pentru toate tipurile de țesături. Este mai simplu decât credeai Câtă energie consumă un fier de călcat / Sursă foto: Arhivă Evz

Călcatul hainelor este o grijă în plus pentru gospodine, iar unele țesături se șifonează imediat. Cu toate astea, specialiștii au dezvăluit trucurile prin care poți să îți păstrezi jachetele ca noi.

Jachetele sunt cele mai grele de călcat, iar unele țesături le dau bătăi de cap gospodinelor. Specialiștii recomandă un fier tradițional, un generator de aburi pentru prelucrarea articolelor de îmbrăcăminte, un vapor cu aburi compact.

Înainte de a călca geaca, trebuie să vă asigurați că suprafața este curată. Micile pete ignorate sub influența temperaturilor ridicate cresc în dimensiuni, pătrund mai adânc în fibre și încep să emită un miros neplăcut. Nu te apuca să o calci înainte să o verifici. Gospodinele trebuie să știe țesătura hainei și să seteze temperatura ideala.

Cum să calci gecile

Specialiștii au mai dezvăluit și în ce ordine să calci jachetele. Aceste trucuri îți vor face ținuta să arate ca scoasă din cutie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mare atenție la etichete. Care sunt chimicalele din haine care îți pun sănătatea in pericol

Începeți să călcați jacheta din mâneci. Dacă există o mică placă, manșonul este pus pe ea. Dacă nu, înfășurați un prosop în jurul sucitorului și puneți-l în mânecă. Acest lucru vă va permite să-l călcați fără cute. Asigurați-vă că călcați prin pânză de brânză. Lâna este întotdeauna călcată de sus în jos. Orice altul poate fi călcat, după cum doriți, dar de la dvs. - de-a lungul lungimii produsului - și într-o singură direcție.

După mâneci, treceți la umeri. Așezăm perna de călcat pe partea cleioasă a umărului. Aburiti cu atentie tesatura prin fata de branza. Pentru a evita cutele, încercați să vă întindeți umărul cât mai mult posibil de-a lungul planului pernei. Calcați cusăturile din interior spre exterior fără prea mult efort. Întoarceți produsul în partea dreaptă, încercați să evitați cusăturile sau călcați-le fără presiune. Gulerul trebuie lăsat la final.

Specialiștii au mai declarat că jachetele de in sau de mătase sunt cel mai greu de călcat, dar că există modalități. Inul se șifonează foarte rapid, iar hainele din mătase se pot arde ușpr. Soluția este să folosești aburul doar la distanță și să ai răbdare, potrivit techexpertolux.com.