Cum scapi de calcarul de pe suprafețe. Sunt substanțe pe care le ai mereu în casă

Cum scapi de calcarul de pe suprafețe. Sunt substanțe pe care le ai mereu în casă sursă: arhivă

Calcarul este o pulbere albă, ca o crustă, care se depune pe robinete, chiuvete, toalete și oriunde altundeva există apă. Mai mult, este cea mai frustrantă murdărie de îndepărtat. Multe din abordările uzuale pot să facă mai mult rău decât bine. De aceea, cel mai bun mod de a îndepărta calcarul este să o faci într-un mod delicat.

Din fericire, poți să cureți calcarul cu ușurință folosind trei soluții preparate din ingrediente simple pe care le ai în casă. Prima metodă de îndepărtare a calcarului este folosind lămâie și oțet. Dacă ești în căutarea unui mod natural de a îndepărta calcarul, lămâia este cel mai bun prieten. Are o aciditate crescută și în plus, lasă în urmă și un miros plăcut.

Îți voi prezenta pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru îndepărtarea calcarului cu ajutorul lămâii. Taie o lămâie pe jumătate și stoarce sucul într-un vas. Înmoaie un prosop de hârtie în suc și înfășoară-l peste robinet. Lasă robinetul la înmuiat pentru o oră și jumătate. Îndepărtează prosopul de hârtie înmuiat în suc de lămâie și șterge urmele de calcar cu un alt prosop, proaspăt înmuiat.

Este important ca prosopul de hârtie să rămână umed și să acopere toată zona cu depuneri de calcar. Dacă alunecă, va trebui să folosești un elastic de cauciuc ca sa te asiguri că rămâne fixat pe robinet. Pentru depunerile mai greu de curățat, o altă soluție de a scăpa de calcar, este să freci cu grijă zona cu bicarbonat de sodiu, după ce lămâia a dizolvat petele. Bicarbonatul va acționa ca un abraziv delicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum să înlături calcarul cu oțet

Pentru petele încăpățânate de calcar poți să folosești oțetul, care are o concentrație mai mare de acid decât sucul de lămâie. Procesul este similar. Înmoaie un prosop de hârtie într-un vas cu oțet. Ca și înainte, înfășoară-l în jurul robinetului și folosește un elastic de cauciuc dacă este nevoie. Lasă la înmuiat pentru o oră și jumătate, după care spală robinetul. Spre deosebire de sucul de lămâie, mirosul de oțet nu este unul pe care ți-l dorești în baie. Freacă cu grijă robinetul cu bicarbonat de sodiu (opțional). Șterge bicarbonatul și orice urmă de calcar cu un prosop de hârtie umed.

Lămâia și oțetul sunt eficiente și pentru curățarea vasului de toaletă, iar hârtia igienică este ideală pentru că poți să o substanțe arunci direct în toaletă. Înmoaie hârtia în suc de lămâie sau oțet și aplică pe suprafețele cu calcar. După o oră, poți să tragi apa și să cureți vasul de toaletă, potrivit Zewa.