Cum să te îmbraci din cap până în picioare în timp record

Cum să te îmbraci din cap până în picioare în timp record

Ţi-ai dorit dintotdeauna o rochie precum cea purtată de Marilyn Monroe sau o pereche de adidaşi ca ai lui Steve Jobs, însă nu le-ai găsit în niciun magazin din ţara noastră. Nu dispera, ia-ţi cardul, conectează-te la internet şi accesează magazinele online. E imposibil să nu găseşti aceste produse.

Căutările online pentru produsele de îmbrăcăminte şi încălţăminte au crescut cu peste 100%, anul acesta faţă de anul trecut, potrivit unui sondaj realizat de cel mai mare site de licitaţii de la noi. Conform statisticilor, la fiecare cinci minute un român cumpăra online o pereche de pantofi. Nu ar fi de mirare ca, în fiecare birou, să existe cineva îmbrăcat din cap până în picioare de pe internet.

Până de curând, românii obişnuiau să plătească pe internet pachete turistice şi bilete de avion, facturi la utilităţi, servicii şi telecomunicaţii, însă tendinţa comerţului online este de diversificare spre produsele de larg consum.

Segmentele magazinelor online care comercializează flori, cărţi şi cadouri au crescut în primele nouă luni cu 75%, 76% şi, respectiv, 64%. De asemenea, avansuri semnificative s-au înregistrat şi pe categorii de produse precum jucăriile (56%) sau confecţiile (24%).

În medie, românii au ajuns să cumpere de pe internet produse şi servicii în valoare de 69 de euro.

"Dacă până acum vorbeam de creşteri în special în domeniile «vedetă» ale industriei, evoluţia înregistrată de segmente precum cel social, de flori, cărţi, cadouri, arată că utilizatorii apelează la plata online pentru cumpărături uzuale, de zi cu zi. Este un semn bun pe care ni-l transmite piaţa, iar această direcţie trebuie susţinută şi încurajată de toţi jucătorii din industrie", a afirmat directorul executiv al ePayment, Daniel Nicolescu.

Cum să nu devii victima unei fraude când plăteşti cu cardul pe internet?

Mecanismele de securitate implementate de procesatori de plăţi precum Visa şi Mastercard aproape că anulează riscul de a fi victima unei fraude în timpul unei tranzacţii online. Mai mult, chiar şi dacă înregistrarea în aceste sisteme de securitate limitează extrem de mult probabilitatea ca un card să fie utilizat fără voia posesorului (în cazul furtului sau pierderii).

Este vorba de standardul 3D Secure care înseamnă în fapt o protecţie suplimentară pentru utilizatorii de carduri, un "blindaj" adăugat cardurilor. Deşi românii se tem de tranzacţiile online, până acum doar 200.000 de carduri emise de băncile locale au fost înrolate într-unul din cele două sisteme de protecţie.

Înregistrarea în sistemele de protecţie pe internet se poate face direct pe site-ul băncii care a emis cardul sau în timpul unei cumpărături online. Astfel, în cazul în care comerciantul online este înrolat pe platformele 3D Secure, îţi apare o fereastră opţională în timpul tranzacţiei, generată de banca de la care ai cardul, prin intermediul căreia ai posibilitatea de a-ţi înregistra cardul în Verified by Visa.

  • Notă: Pentru întrebări legate de plăţile cu cardul pe internet puteţi scrie la adresa plationline@evz.ro sau vizitaţi www.visa.ro pentru mai multe informaţii.

Ne puteți urmări și pe Google News