Cum să te ferești de escrocii din service-urile auto. Sfaturile specialiștilor

Cum să te ferești de escrocii din service-urile auto. Sfaturile specialiștilor

Conducătorii auto care sunt nevoiți să apeleze la service-uri sunt adesea păcăliți de către mecanicii cu experiență. Pe lângă stresul apărut după o defecțiune a automobilului, riscul să fii păcălit de mecanici este foarte mare, mai ales dacă nu ai o minimă experiență în domeniu.

Lipsa unor cunoștințe minime în domeniul auto te poate costa bani grei. Astfel, un mecanic cu experiență care observă aceste lucruri te poate convinge că ai nevoie de piese mult mai scumpe pentru a repara mașina, iar în cel mai rău caz îți menționează reparații care nu sunt necesare pe moment. Specialiștii oferă câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont atunci când mergem la service.

Cum ești păcălit în service-urile auto fără să îți dai seama

Dacă nu cunoști foarte multe în domeniu, specialiștii te sfătuiesc să îți iei mai multe măsuri de precauție. Una dintre cele mai comune metode prin care poți fi păcălit la un service auto este cea a efectuării unor reparații inutile, ori a unor reparații fictive. Conform specialiștilor, una dintre cele mai întâlnite înșelătorii se practică atunci când autoturismul are o supapă EGR defectă.

În acest caz, sub amenințarea că motorul se poate opri oricând fără niciun fel de avertisment, mecanicii menționează probleme la bujii și baterie, singura soluție prezentată fiind ca toate componentele să fie schimbate pentru a rezolva problema. Astfel, potrivit Promotor, de la un cost estimat între 200 și 400 de lei pentru înlocuirea supapei EGR, clientul ajunge să plătească peste 1.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai comună înșelătorie este și utilizarea de către mecanici a unor piese de mâna a doua, prezentate inițial ca fiind noi, ceea ce duce la un preț mult mai ridicat și la apariția pe viitor a unor probleme similare. Alți mecanici obișnuiesc să nu dea jos piesele care ar trebui schimbate, deși pe deviz scrie că piesele vechi au fost înlocuite.

Furtul pieselor originale, coșmarul șoferilor români

O altă metodă prin care mecanicii auto o folosesc pentru a-și înșela clienții o reprezintă furtul pieselor originale. Escrocii obișnuiesc să înlocuiască o piesă bună, care nu este defectă, cu o alta de la o mașină similară, dar contrafăcută sau care urmează să se strice în viitor.

În aceste condiții, pentru a ne asigura împotriva unor astfel de practici, specialiștii ne sfătuiesc să alegem service-urilor auto cu experiență și care au o reputație bună. O recomandare pozitivă venită din partea unui alt șofer te poate ajuta să te ferești de escrocheriile menționate mai sus.

Specialiștii ne mai sfătuiesc să facem un semn cu un marker pe piesele noi, iar ulterior să verificăm după ce mecanicul anunță înlocuirea pieselor.