Cum să salvezi orhideea dacă s-a ofilit. Trucul unor faimoși grădinari

Cum să salvezi orhideea dacă s-a ofilit. Trucul unor faimoși grădinariOrhidee. Sursa foto: Tatiana Neelova | Dreamstime.com

Dacă orhideea ta s-a ofilit trebuie doar să încerci un truc simplu, recomandat de cei mai mari grădinari. Ai de urmat doar câțiva pași pentru a salva această floare.

Există un truc prin care îți poți salva orhideea ofilită. Grădinarii au declarat că este foarte important să te uiți la rădăcinile ei, care trebuie să fie neapărat sănătoase. Scoate planta cu mare grijă din ghiveci și examinează-le. Dacă unele sunt moi și maro, înseamnă că sunt putrezite și trebuie aruncate.

Apoi, taie părțile afectate și lasă rădăcinile să se usuce înainte de a replanta orhideea în ghiveci. Stratul de pământ vechi trebuie aruncat. Nu este bine să o uzi foarte des, au spus marii grădinari. Udatul excesiv duce la putrezirea rădăcinilor și automat apar primele semne de ofilire. Sistemul de drenaj trebuie să permită excesului de lichid să se scurgă din ghiveci.

Această plantă nu trebuie să fie expusă direct la razele puternice ale soarelui. Dacă frunzele se ard sau se înroșesc, atunci e nevoie de un loc mai întunecat. Temperatura din camera în care stă floarea trebuie să fie moderată, în timp ce umiditatea trebuie să fie ridicată. Această plantă trebuie fie protejată și de curentul de aur.

Orhideea are nevoie de nutrienți

Orhideele au nevoie de nutrienți pentru a crește sănătos și pentru a înflori. Este bine să folosești un îngrășământ special care se aplică cu moderație. Mare atenție, excesul poate provoca arderea rădăcinilor. Această floare trebuie să fie protejată împotriva dăunătorilor. Planta se verifică atent pentru a se depista la timp eventualele semne ale prezenței acestora. În magazinele de specialitate, există produse de protecție potrivite pentru orhidee, potrivit Fanatik.

Cum să salvezi orhideea dacă s-a ofilit. Trucul unor faimoși grădinari

Sursa foto Dreamstime

Adaugă fertilizatori

Substratul în care se plantează orhideele trebuie să fie poros, bine aerisit şi cu un pH uşor acid. Poţi folosi turba fibroasă, pământ de frunze, nisip şi sphagnum (o specie de muşchi) în realizarea amestecului pentru plantat. O alternativă ar fi pământul gata preparat pe care îl găseşti în magazinele de grădinărit.

În perioada de creştere, de două ori pe lună, se adaugă fertilizatori în apa cu care o uzi.

Ne puteți urmări și pe Google News