Pe cât de gustoasă este, pe atât e de pretențioasă. Friptura, cheia oricărei mese îmbelșugate, este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Gătită la grătar sau la cuptor, ea face parte din majoritatea meniurilor din lume.
Din păcate, după ce se răcește, friptura nu mai este atât de bună. Iar dacă o reîncălziți, își strică textura și mai ales, devine foarte uscată. Ce este de făcut?
Cum să reîncălziți friptura în cuptorul cu microunde
Friptura pusă la microunde pentru a o reîncălzi se va usca, iar grăsimea se va coagula în bucăți greu de mestecat. Cum faceți? Începeți prin a așeza friptura pe o farfurie potrivită pentru cuptorul cu microunde și puneți deasupra un prosop de hârtie ușor umed. Acest lucru va capta orice umiditate rămasă, prevenind uscarea fripturii. Cuptorul cu microunde trebuie setat la foc mediu, iar friptura trebuie întoarsă la intervale de 30 de secunde. Faceți acest lucru timp de două minute.
Cum o reîncălziți pe tigaie
Puneți friptura într-o tigaie cu o linguriță de ulei la foc mediu-mic și acoperiți-o cu un capac pentru câteva secunde pentru a circula puțin căldura prin toată carnea. Amintiți-vă că, la fel ca în cazul cuptorului cu microunde, gătirea fripturii prea repede și la o temperatură prea ridicată o va usca.
Reîncălzirea la cuptor, pe grill
Începeți prin a seta cuptorul la 120°c. O temperatură scăzută va reține sucul fripturii. Acest lucru va ajuta la distribuirea uniformă a căldurii în jurul întregii fripturi, fără a fi nevoie să o întoarceți. Puneți friptura pe grătar și puneți-o la cuptor pentru aproximativ 25 până la 30 de minute sau până când temperatura internă atinge aproximativ 35°C.
Apoi, puneți o lingură de ulei vegetal într-o tigaie și puneți-o pe plită la foc mediu-mare. Adăugați friptura în tigaie după ce uleiul este aproape încins. Lăsați friptura să se gătească aproximativ 60 de secunde pe fiecare parte - suficient timp pentru a obține un exterior crocant, fără a o găti prea mult. Se lasă să se odihnească 5-10 înainte de a tăia felii.