România. Sfaturi pentru iubitorii de lapte. Dacă nu supraveghiezi laptepe în timp ce fierbe, acesta ar putea da afară și s-ar putea să se murdărească tot aragazul.Laptele care se varsă se infiltrează prin aragaz și se împrăștie pe toată placa de bucătărie.
Sfaturi pentru iubitorii de lapte
- Dacă vreți să scăpați de această problemă, trebuie să luați în considerare următoarele sfaturi:
- Luați o oală mică din oțel inoxidabil de calitate alimentară.
- Folosind un șervețel ușor acoperit cu ulei de gătit sau unt, ungeți interiorul oalei sau al cratiței. Adăugați un strop de apă (ar trebui să rămână aproximativ 1 lingură de apă rece în oală, deoarece acesta este stratul de protecție împotriva arderii).
- Turnați laptele în oală și aduceți-l la fierbere la foc mic.
- Odată ce laptele începe să fiarbă, scoateți-l de pe foc
- Acum puteți curăța oala doar clătinând-o sub jet de apă.
Cum să nu se ardă laptele
Cu ajutorul acestor trucuri, laptele nu va mai da în fiert. Este destul de ușor ca laptele să se lipească de fundul cratiței atunci când îl fierbeți. Se formează un strat lipicios de lapte ars și se șterge foarte greu. Există și trucuri prin care poți evita să se ardă laptele.
Evitați oalele din telefon. Pentru a face ca oalele din teflon să fie antiaderente, acestea sunt acoperite cu generozitate cu ceva numit PTFE. Acest polimer din plastic eliberează vapori toxici atunci când este încălzit, provocând simptome precum dureri de cap, senzație de apăsare în piept și altele. Simptomele apar de obicei la câteva ore după expunere.
Evitați oalele din ceramică
Trebuie să evitați și oalele din ceramică. Învelișul ceramic este foarte moale și se deteriorează imediat.Așchiile de acoperire conțin adesea plumb și cadmiu, iar ambele pot provoca otrăviri grave în cazuri extreme. Riscați să că confruntați cu disconfort gastrointestinal, vărsături, infertilitate și multe altele.