Se pune la fiert 200 ml de apă cu zaharul, până când se obţine un sirop puţin îngroşat. Luăm de pe foc, adăugăm coaja şi sucul de lămâie, amestecam si lăsăm să se răceasca complet...
Strecuram siropul obţinut, pentru a nu avea coaja de lămaie în limonadă. Apoi, pasam pepenele cu ajutorul unui blender si turnăm în cana cu sirop, apoi dam la rece. După aproximativ 30 de minute adăugăm restul de apă plata sau minerală rece, cuburi de gheata, frunze de menta si bucăţile de pepene pentru decor.
Ingrediente necesare pentru limonada de pepene roşu: 200 ml apă plată, 200 g zahar, 1 linguriţă coaja rasă de lămâie, 1 ceaşcă de suc de lămâie, 300 g pepene roşu, curăţat de seminţe, 1 l apă plată/minerala rece cuburi de gheaţă, frunze de mentă, 3-4 bucăţi de pepene pentru decor.