Cum să faci bani în plină criză? Super-pontul care te scapă de grija zilei de mâine. Exclusiv

Cum să faci bani în plină criză? Super-pontul care te scapă de grija zilei de mâine. Exclusiv

Perioada de izolare impusă de pandemie a afectat cumplit activitatea economică a României, specialiștii apreciind că o criză profundă va lovi țara noastră încă din toamnă.

Scenariul crizei economice se bazează, din păcate, pe informații și cifre reale. Potrivit datelor oficiale furnizate de Ministerului Muncii, pe 29 aprilie erau înregistrate în România 1.027.117 de contracte de muncă suspendate! Numărul de șomeri (15-74 ani) atingea pragul de 410.000 de persoane, în martie. Ce să mai spunem de zecile de mii de români rămași fără slujbe în Europa, care au ales să se întoarcă acasă...

Prelungirea perioadei de izolare la domiciliu până la mijlocul lunii mai a conturat și mai limpede cadrul viitorului peisaj economico-finaciar. Tot mai multe voci de pe scena publică subliniază faptul că, dacă nu ieșim la muncă, va fi extrem de greu de recuperat decalajele.

Investiție pe termen mediu

În acest context tulbure, când mai bine de un milion de concetățeni și-au pierdut joburile, Evenimentul zilei vă supune atenției o sugestie de reconversie profesională, o idee de afacere nu imposibil de realizat. Doar n-om sta toți cu mâinile în sân așteptând ajutor financiar de la stat!

Ne puteți urmări și pe Google News

Dispui de un teren la țară pe care nu-l mai folosește nimeni de ani de zile și pentru care plătești impozitul degeaba? Minunat! Îl poți transforma într-o investiție pe termen mediu. Cum?

Baza pe agricultura de casă

Dăm cuvântul specialistului în domeniu, adică lui Constantin Vânătoru, directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale de la Buzău: „Poți cultiva o livadă, una de cireși, de exemplu. Cresc repede, iar fructele lor sunt foarte iubite de oameni. Se vând rapid”.

Interesant, dar cum ar trebui procedat?

„În primul rând, trebuie achiziționate soiuri românești. De ce? Simplu. Sunt deja aclimatizate, obișnuite cu condițiile pedologice etc. Un soi străin, crescut cine știe pe unde, poate da rateuri. Riști să rămâi cu buza umflată încă din primul an. Așa că atenție de unde cumpărați pomișorii”, avertizează cercetătorul Constantin Vânătoru, în exclusvitate pentru evz.ro.

Drumul direct la țintă

Alte ponturi?

„Unul deosebit de important! La o plantație de cireși, soiul inimă de porumbel, să spunem, e obligatoriu ca la două-trei rânduri de pomi altoiți să lași și unul de cireși sălbatici. Pot fi cireși amari, cireși dulci, nu contează”, ne-a mai dezvăluit Constantin Vânătoru.

De ce?

„Pentru ca polenizarea să se facă natural, iar livada să fie sănătoasă, să reziste cât mai mult timp și să dea recolte frumoase. Puțină lume știe, dar dacă într-o astfel de afacere nu cunoști asemenea amănunte, o dai în bară. Ca să polenizeze, albina are nevoie și de cireșii sălbatici, doar așa se face totul ca la carte”.

O condiție

E rentabilă o astfel de întreprindere?

„Dacă o faci așa cum trebuie, sigur îți va aduce bani. Trebuie să ai și un dram de noroc, ca în fiecare afacere. Nu trebuie să plouă în perioada de coacere a cireșelor. Dacă sunt precipitați abundente, fructele se crapă, putrezesc în pom”, a încheiat distinsul cercetător Constantin Vânătoru.