Cum s-a ajuns la tragedia de la Onești. Greșelile făcute de autorități
- Ionel Sclavone
- 5 martie 2021, 11:30
Cum s-a ajuns la tragedia de la Onești?, este întrebarea la care toată lumea dorește să afle un răspuns, după ce doi oameni nevinovați au fost sechestrați și, ulterior, omorâți într-un apartament.
Cum s-a ajuns la tragedia de la Onești. Familia Moroșan a depus două plângeri penale împotriva deciziei de executare a apartamentului. Deși au fost întocmite dosare penale, plângerile nu au fost soluționate.
Jurnalista Adina Anghelescu a explicat cum s-a ajuns la tragedia de la Onești. Care au fost motivele care l-au determinat pe Gheorghe Moroșan (foto) să sechestreze și să ucidă doi oameni, într-un apartament din care a fost evacuat. Ea a povestit că agresorul a formulat două plângeri penale împotriva executării și nici una nu a primit soluție. Astfel, apartamentul a fost scos la executare și vândut.
Adina Anghelescu a prezentat, la Antena 3, informații despre greşelile care au dus la crimele de la Onești. Ea a relatat că investigatorii din Corpul de Control al IGPR verifică plângerile pe care familia Moroșan le-a făcut împotriva executării silite.
„Corpul de Control al IGPR-ului este condus de domnul Brăcea la Bacău. Ca să ne întoarcem în timp, un pic, la greşelile care s-au făcut până la acel moment. Din cauza cărora s-a întâmplat momentul acesta. Se verifică toate plângerile penale pe care le-a făcut familia Moroşan”, a relatat Adina Anghelescu.
Cum s-a ajuns la tragedia de la Onești
Potrivit spuselor sale, Gheorghe Moroșan a făcut două plângeri penale împotriva celor care i-au evacuate familia. Ea a precizat că, în baza acestora, au fost întocmite două dosare penale care au ajuns la Parchetul Curții de Apel Bacău.
„Au fost două dosare penale care s-au făcut şi au plecat către Parchetul Curţii de Apel de Bacău. De ce? Pentru că era vorba de un executor judecătoresc, Tabarcea Alexandru. Executor judecătoresc care, în 2015, când familia Moroșan făcea plângerea pentru acea evacuare forțată, de scoatere a lor din apartament era trimis în judecată de DNA. Culmea, în acel dosar privind rafinăria Dărmănești, insolvența și așa mai departe. Acolo era vorba de o complicitate la abuz în serviciu”, a explicat Adina Anghelescu.
Cum a fost pierdut apartamentul
Jurnalista a precizat că poate nu s-ar fi ajuns la tragedie dacă autoritățile ar fi investigat cele două plângeri. Ea a explicat că s-a ajuns în această situație după ce soția lui Gheorghe Moroșan a girat cu apartamentul la firma în care lucra. Aceasta era magazioneră.
„Ei dacă luau cazul din urmă, dacă s-ar fi rezolvat problema aceasta, dacă s-ar ar fi dat o soluţie… Ei au au pierdut apartamentul după ce nevasta lui Moroşan, care acum este reţinută, a girat cu apartamentul. Ea era magazioneră și acolo au fost două spargeri. Nu a făcut nimeni plângere de la Chimcomplex şi i-au luat apartamentul. Pur şi simplu, l-au adjudecat şi cu asta basta.
Fabrica a refuzat să pună la dispoziție documentele
Pe de altă parte, Adina Anghelescu susține că s-a confruntat cu reticiența reprezentanților companiei. Aceștia au refuzat să-i pună la dispoziție sentința judecătorească prin care a fost adjudecat apartamentul.
„Ştiţi ce mi-a răspuns fabrica astăzi, când am cerut să mi se dea și mie sentința aceea de ajudecare, autorizarea pentru intrarea în apartamentul respectiv ca titlu de proprietate? Mi-au răspuns: «Ne pare foarte rău, nu vă putem pune la dispoziție, pentru că este vorba de GDPR (Regulamentul General privind Protecția Datelor)». Doamne iartă-mă! Deci într-o tragedie de genul acesta care s-a întâmplat, tu vii să îmi spui mie de GDPR? Ai ceva de ascuns, tu fabrică, sau ce o fi?”, a spus Adina Anghelescu