Peștele, alimentele prăjite, broccoli, baconul - toate lasă mirosuri persistente în bucătărie şi în restul casei, iar pentru a scăpa de aceste arome neplăcute sunt recomandate câteva metode foarte simple.
Pentru început una dintre soluții pentru a elimina rapid mirosurile neplăcute din bucătărie dar şi din casă după ce gătim este curățarea și reîmprospătarea aerului din interior. Dacă doriți să neutralizați mirosul de bucătărie după ce preparați micul dejun, care presupune șuncă prăjită şi ouă, încercați aceste metode pentru a scăpa de mirosuri.
Puteți începe prin a aerisi timp de 10 minute, şi dacă se poate să faceți un pic de curent ar fi ideal. De asemenea, deschiderea unei ferestre înainte de a începe să gătiți ajută mult. Apoi, spălarea imediată a scurgerilor și spălarea tuturor ustensilelor după gătit este esențială, altfel mirosul va emana ore în șir, iar scoaterea gunoiului afară este, de asemenea, foarte important.
Metoda cu ierburi aromate sau lămâie fiartă
Dacă ce ati gătit puneți o cratiță cu apă la fiert, la foc mic, cu câteva picături din uleiul esențial pe care îl preferați sau cu ierburi aromate, cum ar fi eucaliptul. Când începe să fiarbă se scoate și se pune amestecul într-un recipient de sticlă. Un alt truc bun pentru atunci când gătiți este să fierbeți apă cu oțet într-o cratiță și să adăugați în ea coji de citrice.
O altă metodă: faceți abur de lămâie pentru a neutraliza mirosurile înțepătoare. Pur și simplu tăiați o lămâie în jumătate, adăugați-o într-o oală cu apă clocotită și lăsați-o să fiarbă zece minute. Sau dacă ți-au rămas coji de lămâie sau bucăți de la gătit, le poți fierbe și pe acelea. Pentru a elimina și mai mult mirosul, stropiți o lingură de bicarbonat de sodiu în apă.
Lăsați un castron cu bicarbonat de sodiu sau oțet peste noapte
Dacă cina v-a lăsat cu mirosuri puternice, încercați să lăsați peste noapte un bol sau două cu bicarbonat de sodiu sau oțet pe blatul de bucătărie şi unul în mijlocul casei, în aşa fel încât curenții de aer să împrăștie aroma prin toată locuința. De asemenea, pentru evitarea mirosurilor din bucătărie așezați un recipient cu oțet într-un loc discret, iar acesta va absorbi mirosurile neplăcute.
Combinația de coji de portocală cu scorțisoară sau anason nu schimbă doar atmosfera casei tale, ci și starea de spirit. Alte combinații care te pot ajuta sunt: cuișoare cu lămâie, foi de dafin, cimbru sau rozmarin. Un alt truc folosit împotriva mirosului de mâncare este prepararea de pâine prăjită sau prepararea cafelei. Acestea neutralizează mirosurile neplăcute.
Mai exact, îți poți face casa să miroase îmbietor, chiar și atunci când gătești, fără a cumpăra odorizante sau lumânări parfumate. Folosiţi coji de citrice, coji de mere, cuișoare, batoane de scorțișoară, rozmarin etc. Adăugați toate ingredientele într-o oală cu apă și fierbeți în timpul și după gătit. Nu numai că aburul va absorbi mirosurile nedorite, dar va ajuta la umidificarea aerului într-o zi uscată de iarnă, scrie allrecipes.com.