Cum putem scăpa de grăsimea abdominală. Este cauza unor boli grave și afectează organele vitale

Cum putem scăpa de grăsimea abdominală. Este cauza unor boli grave și afectează organele vitaleSursa:arterra.ro

Pe lângă burta pe o observăm cu ochiul liber, grăsimea abdominală are și o parte nevăzută care se depune pe organe și poate duce la boli grave. Nutriționiștii spun că trebuie, pe cât posibil, să eliminăm din alimentație carbohidrații.

Grăsimea abdominală este extrem de periculoasă pentru organism și pentru sănătate în general. Burta este partea din ea care este vizibilă și deranjantă din punct de vedere estetic.

În schimb, există și o grăsime numită viscerală, care înconjoară organele vitale și nu poate fi observată cu ochiul liber. Acesta din urmă reprezintă un risc uriaș pentu boli de inimă, accident vascular, mai multe tipuri de cancer și diabet de tip 2.

Carbohidrații sunt principalii vinovați când vine vorba despre acumularea de grăsime abdominală. Pentru a reduce riscurile trebuie să faceți mișcare și să eliminați din alimentație alimentele bogate în carbohidrați.

Grăsimi periculoase

Cele mai multe grăsimi periculoase se găsesc în alimentele bogate în zaharuri, dar și în cele procesate industrial. Nutriționiștii spun că o dietă sănătoasă este crucială pentru a scăpă de grăsimea abdominală și kilogramele în plus, dar și pentru a reduce riscul apariției unor boli grave.

Unele dintre cele mai bune alimente cu conținut scăzut de carbohidrați, dar bogate în proteine ​​și grăsimi sănătoase sunt: brocoli, varza, carnea slabă precum cea de pui sau curcan, brânzeturile (în cantitate moderată), avocado, dar și fructele de mare.

Grăsimea abdominală poate fi, de asemenea, combătută eficient prin scăderea aportului de zahăr din alimentele procesate și sucurile de fructe.

Legume și fructe

Nutriționiștii spun că o dietă sănătoasă pentru a scăpa de grăsimea abdominală trebuie să cuprindă trei porții de fructe și șase porții de legume.

De asemenea, trebuie eliminate din alimentație produsele care au foarte mulți carbohidrați. Printre acestea se numără chipsurile de orice fel, dar și carbohidrații albi și rafinați, cum ar fi pâinea sau pastele. În plus și băuturile cu acid trebuie evitate pe cât posibil, potrivit doctorulzilei.ro.

Există și alimente mai sănătoase care pot asigura aportul de carbohidrați necesar organismului: cerealele integrale, legumele, semimțele și alunele, ovăzul sau orezul brun.

 

Ne puteți urmări și pe Google News