Primăvara înseamnă pentru multe persoane renașterea naturii, dar mulți oameni se confruntă cu câteva probleme în acest anotimp. Terapetul Mihai Apostol a explicat că persoanele care suferă de alergii de primăvară pot folosi anumite condimente sau legume pentru a scăpa de aceste neplăceri.
Multe persoane se confruntă cu alergii de primăvară în această perioadă, care se manifestă, cel mai des, prin strănut frecvent, nas înfundat, accese de astm sau prurit nazal și ocular. Terapeutul Mihai Apostol a explicat că alergiile sunt provocate, de cele mai multe ori, de polen, dar și de multe alimente, acarieni din praf sau păr de animale. Specialistul a mai adăugat că există și câteva plante care pot provoca alergii. De asemenea, Apostol a subliniat că alergiile de primăvară apar brusc și simptomele nu sunt mereu recunoscute.
Terapeutul a mai spus că alergiile sunt și mai intense atunci când nu plouă suficient deoarece atmosfera nu este curățată. Alte simptome pe care le pot observa cei care se confruntă cu aceste alergii sunt mâncărimile la nivelul nasului, gâtului și ochilor, lăcrimarea sau conjunctivita. De asemenea, unii oameni pot avea dificultăți în respirație, tulburări de somn, eczeme, infecții ale urechii mijlocii sau stări de oboseală. Studiile au arătat că unul din patru adulți suferă de rinită alergică.
Cum poți scăpa de alergiile de primăvară folosind un singur condiment
„De mare ajutor pentru persoanele cu alergii de primăvară este curcuma și maceratul din muguri de coacăz negru. Se administrează o fiolă de curcuma pe zi și 20 de picături de macerat de coacăz negru, dimineață și seara. Lime este un foarte bun antialergic și detoxifiant, de ajutor în tratarea alergiilor. Stoarceți o jumătate de fruct într-un pahar cu apă călduță, puneți miere și consumați. Atenție, cura nu e indicată celor cu probleme de stomac”, a explicat Mihai Apostol.
Terapeutul a mai adăugat că ceaiurile de eucalipt și cimbru sunt benefice pentru inflamațiile care apar la nivelul vielii. Într-o cană cu apă fierbinte trebuie infuzate 30 de grame de eucalipt sau cimbru. Ceaiul trebuie aplicat cu un prosop din bumbac pe zonele afectate de pe corp. Specialistul a recomandat ca pentru început să puneți ceaiul doar pe o suprafață mică a pielii pentru a vedea dacă aveți alergie sau nu la acele plante.
„Tot pentru ameliorarea alergiilor puteți utiliza echinaceea, care stimulează sistemul imunitar. Un remediu mai puțin cunoscut în alergii, dar extrem de eficient este menta, care reușește să oprească lăcrimarea ochilor. Se recomandă o cană cu ceai de mentă zilnic, dar și comprese cu infuzie de mentă. Împotriva rinitei alergice sunt bune irigațiile nazale cu soluție salină, cu efecte benefice și pentru copii și pentru adulți. Spirulina îmbunătățește simptomele alergiilor de primăvară, printre care strănutul, secrețiile nazale, congestia nazală și mâncărimile”, mai spus Mihai Apostol pentru Retetesivedete.ro.