Cum poți să păcălești îmbătrânirea! Sfaturi utile pentru a adăuga 10 ani la viață

Sursă: Arhivă EVZ

Fiecare om îmbătrânește la un moment dat, dar cercetătorii încearcă să găsească o metodă prin care poți să încetinești procesul cu 10 ani. Potrivit unui studiu, există anumite trucuri care promit rezultate.

De mai bine de 30 de ani, cercetătorii de la Harvard fac studii pentru a descoperi obiceiurile care îți pot adăuga 10 ani la viață. Pe baza datelor obținute de la 78.000 de femei și 44.000 de bărbați, au fost identificate cinci modalități de îmbunătățire a longevității. Dieta este principalul lucru căruia trebuie să îi oferi atenție.

Specialiștii au făcut o listă cu sfaturile care încetinesc îmbătrânirea:

- Alegeți varietăți de cereale integrale, cum ar fi pastele din grâu integral, orezul brun sau cartofii; - Mâncați cel puțin cinci porții de fructe și legume; - Mâncați pește gras (somon, păstrăv, hering, sardine), de două ori pe săptămână; - Reduceți consumul de alimente grase, cum ar fi prăjiturile, biscuiții, cârnații, untul și plăcintele; - Reduceți la minimum zaharurile libere, evitând dulciurile, băuturile alcoolice și băuturile carbogazoase; - Nu adăugați sare în mâncare; - Beți șase până la opt pahare de lichide pe zi, cum ar fi apa.

Dieta și sportul, secretele tinereții veșnice

Școala de Sănătate Publică T.H. Chan a Universității Harvard a declarat că secretul este "să faceți exerciții fizice zilnic". Sportul nu este o plăcere pentru toată lumea, dar poate fi un miracol pentru sănătatea oricui.

Sursa: Tijanap | Dreamstime.com

NHS descrie exercițiile fizice ca fiind "leacul miraculos" care te scapă de afecțiunile grave, inclusiv de boli de inimă sau cancer. Pentru ca activitatea să conteze, trebuie "să vă creșteți ritmul cardiac, să respirați mai repede și să vă simțiți mai cald".

Specialiștii recomandă cel puțin 150 de minute de exerciții fizice în fiecare săptămână.

Este indicat să începi cu antrenamente de 20 de minute pe zi. Acest lucru nu doar că te scapă de afecțiuni, ci te ajută și la menținerea unei greutăți sănătoase.

Cercetătorii au remarcat: "Controlul greutății a redus semnificativ riscul de diabet zaharat, factorii de risc cardiovascular și cancerul de sân".

"Poți avea un IMC sănătos și totuși să ai un exces de grăsime pe burtă", a precizat NHS, ceea ce te expune riscului de boli de inimă, diabet de tip 2 și accident vascular cerebral, potrivit express.co.uk.