Evenimentul Zilei > Sport > Cum o descrie Patrick Mouratoglou pe Simona Halep înaintea primului meci pe care românca îl va juca la Roland Garros
Cum o descrie Patrick Mouratoglou pe Simona Halep înaintea primului meci pe care românca îl va juca la Roland Garros

Cum o descrie Patrick Mouratoglou pe Simona Halep înaintea primului meci pe care românca îl va juca la Roland Garros

Simona Halep și Patrick Mouratoglou colaborează din luna aprilie. Au fost împreună la două turnee, Roma și Madrid. Înainte de debutul elevei sale la Ronald Garros, acesta a vorbit despre colaborarea cu Simona, dar și despre fostul antrenor al româncei, Darren Cahill.

Simona Halep debutează astăzi la turneul de Garnd Slam de la Roland Garros. Noul său antrenor, Patrick Mouratoglou, a acordat un interviu pentru gsp.ro în care a oferit informații interesante despre eleva sa. Cei doi și-au început colaborarea în luna aprilie și au fost împreună la două turnee.

Francezul a vorbit despre tactica care dă rezultate în cazul elevei sale.

Simona are ochi grozavi, vede repede, reacționează repede, se deplasează repede. Este, de asemenea, foarte consistentă fiindcă toată viața ei a fost concentrată, profesionistă și și-a dezvoltat această calitate. Când a jucat la cel mai bun nivel al ei, a făcut-o stând aproape de linia de fund, tăind unghiurile. Patrick Mouratoglou, pentru gsp.ro.

Francezul a precizat că nu există o metodă universală de antrenament și că fiecare jucător este unic. De aceea și antrenorul trebuie să se adapteze rapid.

Nu vreau să-i schimb jocul. Simona a avut un succes uriaș cu stilul ei propriu. Facem însă unele ajustări. Scopul meu este să o fac să fie conștientă de atuurile pe care le are și să le folosească în cel mai bun mod posibil pentru a avea succes, a mai spus Mouratoglou.

Mouratoglou a dezvăluit că nu este deranjat pentru că Simona Halep are o relație foarte apropiată cu fostul său antrenor Darren Cahill. Aceștia nu mai colaborează din toamna anului 2021, dar sunt în continuare buni prieteni.

Ei au avut mult succes împreună. Mi se pare ceva grozav că au păstrat o relație bună. Este ceva destul de rar în această lume și spune mult despre personalitățile lor. Sunt oameni buni. Văd acest lucru ca pe o chestiune pozitivă. Îmi place Darren, a mai spus francezul.

Simona Halep va debuta astăzi la Roland Garros. În primul tur o va întâlni pe pe Nastasja Schunk (Germania, 165 WTA, lucky loser). Meciul urmează să înceapă în jurul orei 16.00.