Cum încearcă soldații ruși să seducă femeile din Ucraina pentru a scăpa din mijlocul războiului

Cum încearcă soldații ruși să seducă femeile din Ucraina pentru a scăpa din mijlocul războiului Sursă: Maksim Safaniuk | Dreamstime.com

După ce întrețin relații intime cu femeile din Ucraina, soldații ruși încearcă să le convingă pe acestea să îi treacă pe numele lor de familie. Iar toate acestea cu un singur scop: evadarea din mijlocul războiului. Nu este, însă, singura modalitate prin care forțele armate ale lui Vladimir Putin încearcă să scape de atacurile militare cărora ucrainenii par să le facă față în mod eroic. Serviciile de informații de la Kiev au interceptat mai multe convorbiri între militarii de la Moscova care surprind inclusiv detalii din cadrul „operațiunilor” de evadare.

Soldații ruși demoralizați din Ucraina recurg la diverse modalități de a ieși din țară, inclusiv la „căsătoriile false”, a dezvăluit agenția de informații ucraineană. Analiștii spun că armata rusă este suprasolicitată, cu moralul scăzut și ar putea rămâne în curând fără unități pregătite de luptă.

Ce fac rușii pentru a fi trecuți pe numele femeilor din Ucraina

O înregistrare a unei conversații între un soldat rus și prietenul său a dezvăluit că ofițerii „nu aveau nicio opțiune” de a renunța să lupte în Ucraina și că mulți dintre ei au făcut deja încercări nereușite de a ieși din țară. „Ori ești rănit, ori ești ucis, ori există un ordin oficial de retragere”, a spus unul dintre soldați, adăugând că el însuși a încercat să organizeze o căsătorie falsă în încercarea de a scăpa de luptele militare.

„Am f****** deja pe una, i-am spus să se ducă să depună o cerere la biroul de înregistrare a căsătoriilor. Le voi f*** și le voi spune la toate asta, că ea (cea dintâi - n.r.) a spus că nici nu vrea să audă despre așa ceva, că nu este asta o opțiune. Toată lumea de aici încearcă orice modalitate posibilă de a ieși din țară... Dar nu există nicio cale”, a spus soldatul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înregistrarea audio a fost făcută publică de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), relatează The Telegraph. Un număr tot mai mare de soldați ruși caută scuze pentru a se întoarce acasă, deoarece comandanții înăspresc restricțiile privind concediile, potrivit declarațiilor unui purtător de cuvânt al SBU.

Militarii lui Putin fac orice pentru a scăpa de lupte

Potrivit unui alt apel interceptat de serviciul de informații, un bărbat despre care se crede că ar fi un soldat rus a fost auzit spunând că li s-a oprit furnizarea apei. „Stăm aici fără apă. A fost cald în ultima vreme. Acum este căldură și băieții stau și ei în șoc. Deprimați din punct de vedere moral”, a spus militarul rus, relatează Daily Mail. El a mai fost auzit precizând că soldații poartă aceleași uniforme pe care le purtau iarna trecută.

În altă regiune, un presupus soldat rus a fost surprins într-un clip audio de către departamentul de informații al Ministerului ucrainean al Apărării spunând unei rude de sex feminin că „majoritatea” bărbaților din unitatea sa refuză să lupte și „încearcă să fugă singuri peste granița rusă”.

„În acest moment sunt 10 oameni care pregătesc un camion... Dacă există vreun... se vor urca imediat în camion și se vor îndrepta spre Belgorod, au deja acolo o canistră cu motorină și au pus-o în zona de marfă. Am vorbit deja cu ei și, dacă va fi ceva, mă vor lua pe drum și voi porni la drum cu ei”, a spus el.

Luna trecută, un tribunal rus a decis concedierea a 100 de ofițeri ai Gărzii Naționale după ce au refuzat să lupte în Ucraina în luna februarie 2022.

Zelenski se pregătește să publice lista „călăilor”

În discursul video publicat marți seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că forțele rusești nu au făcut progrese semnificative în regiunea Donbas, din est, în ultima zi și că „apărarea absolut eroică a Donbasului continuă”.

Zelenski a adăugat că rușii nu se așteptau să întâmpine atât de multă rezistență și că acum încearcă să aducă trupe și echipamente suplimentare în Ucraina. Șeful de stat a precizat că același lucru este valabil și în sudul regiunii Herson, pe care trupele rusești au ocupat-o la începutul războiului.

Președintele Ucrainei a mai declarat că țara pe care o conduce intenționează să publice săptămâna viitoare o „carte specială a călăilor” cu informații confirmate despre crimele de război comise de armata rusă. El a spus că printre cei numiți se vor număra nu numai cei care au comis crime de război, ci și comandanții acestora.