Oul roșu este vedetă pe masa de Paște, însă unele gospodine se confruntă cu probleme atunci când le fierb pentru încondeiere. De multe ori se întâmplă ca unele dintre ele să se spargă, fără să îți dai seama că faci o greșeală. Iată cum trebuie să procedezi.
Ouăle roșii sunt vedete pe masa de Paște, alături de cozonac și friptura de miel. Fiecare gospodină își dorește ca ele să iasă perfect, însă acest lucru nu se întâmplă mereu. Dacă ouăle se crapă la fiert, sigur nu ai făcut ceva așa cum trebuie.
Gospodinele cu experiență au explicat cum putem fierbe ouăle pentru ca ele să nu se spargă. Deși pare un procedeu simplu, trebuie să ținem cont de câteva detalii esențiale. Un aspect de care trebuie să ții cont este temperatura la care se țin ouăle. Ele trebuie scoase de la frigider cu cel puțin trei ore înainte de a fi puse la fiert.
Un alt aspect asupra căruia trebuie să fie atente gospodinele este apa în care fierb ouăle. Multe dintre ele le pun atunci când apa fierbe, însă este greșit. Acest lucru va duce cu siguranță la spargerea lor. Cel mai corect este să pui ouăle în oala în care urmează să fie fierbi, apoi torni apă rece peste ele până le acoperi. După ce ai pus apa, ouăle se pun la fiert.
Cum faci cele mai bune ouă fierte
Bucătarii cu experiență au explicat și cel mai bun procedeu de a fierbe ouăle. În cazul celor care le vor tari, ele trebuie să stea pe foc timp de 10 minute, din momentul în care apa începe să fiarbă. Dacă le lăsăm mai mult, riscăm ca ele să înceapă să crape. Dacă vrei ca ouăle să fie moi, nu le lăsa mai mult de trei minute. Pentru ouăle medii, timpul necesar pentru a se face este de șase minute.
Bucătarii George Weld şi Evan Hanczor recomandă ca ouăle să fie scufundate în apă rece după ce au fost fierte. Ei susțin că cel mai bine ar fi ca apa să fie abia scoasă de la frigider. Dacă vrei ca ouăle tari să se decojească ușor, ele trebuie lăsate în apă rece până se răcesc, potrivit impact.ro.